Alexandra Stan este una dintre câștigătoarele EBBA 2012

European Border Breaker Awards este unul dintre puținele evenimente de acest gen care considerăm că au cu adevărat un rost. Față de alte evenimente de acest gen, care se fac doar pentru a întări anumite legături comerciale, EBBA au un scop mai presus de promovarea unor artiști: chiar promovarea multiculturalității și un câștig aici vine ca o recunoaștere a popularității unor artiști noi pe plan european.Pentru ca un artist să poată câștiga acest premiu, trebuie să se bucure de succes fulminant cu prima lui lansare internațională între 1 august 2010 și 31 iulie 2011. Câștigătorii sunt aleși de Nielsen Music Control, o societate de analiză a pieței muzicale, pe baza vânzărilor și frecvența difuzărilor cât și pe baza voturilor stațiilor radio de pe întreagul continent.

Premiile vor fi decernate în cadrul ceremoniei din data de 12 ianuarie 2012, cu ocazia căreia unul dintre artiști va primi un premiu special, pe baza voturilor publicului.

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Elektro Guzzi (Austria)
Selah Sue (Belgium)
Agnes Obel (Denmark)
Ben l’Oncle Soul (France)
Boy (Germany)
James Vincent McMorrow (Ireland)
Afrojack (Netherlands)
Alexandra Stan (Romania)
Swedish House Mafia (Sweden)
Anna Calvi (UK)

Și vă rugăm să observați că este și o româncă acolo. Nu suntem fani ai culturii pop promovată de acest eveniment, dar merită să observăm succesul înregistrat de o conațională.

Mai multe detalii: www.ebba-awards.eu

Pe când o să auzim și techno ajuns la un asemenea nivel de popularitate?