DJ ANDY SMITH (EX-PORTISHEAD) revine la București

Pe 22 octombrie, dj-ul ANDY SMITH revine în România, la Madame Pogany, alături de MC HONEYBROWN. Cei doi ne promit „a funky party night”. Be there!

În setul lui Andy Smith veți recunoaște scratch-uri ale unor piese cu influențe old-school (anii `70, `80, `90 ) de Hip Hop, Soul, Funk, Boogie, Reggae , mixate cu vibe-uri de petrecere în stil Bristol.

Numele lui Andy Smith este asociat cu Portishead, datorită elementelor de hip-hop care completează și definesc sound-ul cunoscutei trupe trip-hop pe primele douムalbume. Smith era deja cunoscut prin cariera solo și prin colaborările cu alți artiști internaționali chiar înainte de a fi membrul trupei Portishead, atât ca dj cât și ca producător, sample supplier & record compiler.

Andy a devenit unul dintre cei mai respectați dj-i de club și un nume de referință în industria muzicală. Din 1998 lansează albume cu mixuri de mai multe genuri, combinând scratching de vintage funk, R&B și Soul cu Hip Hop contemporan.

„€œThe Document” (1998), este primul album de mix-uri care combină o varietate atât de mare de genuri muzicale, pornind de la piesele unor muzicieni atât de diferiți, precum Tom Jones, Peggy Lee, The Jungle Brothers și The Spencer Davis Group.

Pe lângă numeroasele live mix-uri din cluburile din toată lumea Andy are și o bogată activitate de studio. Enumerăm aici doar câteva albume „Sounds Start Rockin”, „Dj Andy Smith’s Freestyle Mix”, „Andy Smith’s Northern Soul”, „Dj Andy Smith & Dean Rutland Present New Orleans Funk Experience”.

Proiectul Dynamo Productions, alături de Scott Hendy (Boca 45), se bucură de aprecierea publicului și a presei de specialitate, albumul lor „Analogue” fiind cotat în top 5 de revista muzicală britanică Mojo.
Cel mai recent disc al lu Andy Smith este o compilație din seria „Lets Boogaloo”, de la Recordkicks. Este o colecție de deep funk, latin jazz & northern soul, care include piese ale The New Mastersounds, Ralph Robles, James Carr, Baby Charles, Billy Garner, Ann Alford, Eddie Palmieri, ca să enumerăm doar pe unii dintre ei.

Mai nou a apărut și pe cd-ul „Jam Up Twist” o compilație cu mixuri de rock’n’roll, R&B, Northern Soul și ska, ce poartă numele serilor sale de succes din cluburile din Londra, Dublin și Bristol.