Jay Bliss

Jay Bliss

Jay Bliss și-a început cariera de dj în orașul său natal, Sibiu, organizând rave-uri underground. De-a lungul a trei ani foarte încărcați a reușit să atragă foarte multă susținere din partea fanilor din acest oraș și a devenit o parte integrală din scena electronică de acasă.

În anul 2003 a reușit să câștige primul loc la primul concurs de DJ organizat de legendarul Chill Out Club, din Sibiu, și a fost invitat la cel mai mare eveniment în aer liber din țară, festivalul Delahoya. În scurt timp a devenit rezident la clubul care l-a consacrat.
După ce s-a întâlnit cu Markus Homm (Freunde Tontraeger / Highgrade / Ostwind) în 2004, a decis să deschidă împreună cu acesta un magazin de discuri, pe care l-au boteza Electrique Boutique. A fost, la acel timp, singurul magazin de viniluri din țară, o dovadă a atitudinii pozitive și devotamentului către industrie.
Atât în 2005 cât și în 2006 Jay Bliss a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun nou-venit” la premiile Nights.ro și în cel de-al doilea an a fondat Exposed Audio, prima casă de discuri online specializată pe techno din România. Aceasta a servit ca o sală de forță pentru mușchii săi creativi, atât ca producător cât și ca organizator.
A reușit să-și dezvolte un stil situat undeva între house și techno, cu rădăcini puternice în sunetul detroit și, datorită acestuia, a pus muzică în întreaga Europa și a câștigat susținerea unor artiști precum Loco Dice, Guy Gerber, Paco Osuna, Derrick May sau Efdemin.

Împreună cu Mihai Popoviciu (Highgrade) a pus bazele proiectului Hermannstadt Collective și au semnat un contract exclusiv cu Immigrant Records, primind susținerea unor artiști precum Reboot, Martin Landsky, Simon Baker, Patrick Graser, Valentino Kanzyani, Alex Flitsch, Ryan Crosson și Lauhaus; între timp Jay continuă să se aventureze în excursii atât pe cont propriu cât și cu proiectul Synthcast împreună cu Mihai Popoviciu și Markus Homm.
În 2009 Jay a mai avut câteva lansări programate și s-a pregătit să lanseze primul său album pe cont propriu.

Discografie:

Mihai Popoviciu, Jay Bliss & ToyGUN – Trei Sute Trei [Momentum] 2008
Hermannstadt Collective – Raw Fruit [Immigrant] 2008
Various Artists – Oceans Of Deep EP [DSOR002] 2008
Mihai Popoviciu, Jay Bliss & ToyGUN – White Heat [Smoke City] 2009
Hermannstadt Collective – Safety Match (with Alex Modoi) [BangBang!] 2009
Mihai Popoviciu, Jay Bliss & ToyGUN – Pepper Funk [Hudd Traxx] 2009
Markus Homm, Mihai Popoviciu & Jay Bliss – Bis Co. [Diynamic] 2009
Pagal, Mihai Popoviciu & Jay Bliss – Eucalipt/Melange [Fear Of Flying] 2009
Mihai Popoviciu, Jay Bliss & ToyGUN – Azot 2 EP [Playmusic] 2009
Jay Bliss – Goose EP [Smoke City Musik] 2009
Hermannstadt Collective – Raza EP [Shva Muzik] 2009
Jay Bliss – Extra Funk [Shva Muzik] 2009
Mihai Popoviciu, Jay Bliss & Alex Modoi – Atonic [Puzzle Traxx] 2009
Pagal, Mihai Popoviciu & Jay Bliss – Converse Reply [Level Non Zero] 2009
V.A. – Second Exposure [Exposed Audio] 2006
Hermannstadt Collective – Ephedrine EP [Immigrat Digital] 2008
Synthcast – Sweetwater [Deeper sounds of Raisani] 2008

Influențe:

Artiști:

Laurent Garnier, Carl Craig, Joris Voorn, Blake Baxter, Thomas Brinkmann, Robert Hood, DJ Rolando, Los Hermanos, Kevin Saunderson, Derrik May, Juan Atkins, Aril Brikha, Kenny Larkin, Underground Resistance, Josh Wink, Kenny Larkin, Christian Morgenstern, Mathew Jonson, Octave One, Redshape, Renie Foster, Eddie Fowlkes, Fabrice Lig, …

Case de discuri:

Fragile, Delsin, Ovum, Transmat, Subject Detroit, Styrax & Styrax Leaves, Plus 8, Planet E, Klang, Chain Reaction, Basic Channel, Perlon, Spectral, Logistic, Cynosure, UR, Music Man, KMS