Session Victim - The Haunted House of House

Session Victim – The Haunted House of House

Session Victim este un proiect format de doi pasionați de viniluri din Lüneburg, Germania, și după o lansare de debut în 2008 au început să facă muzică ceva mai inedită pentru sfera house. Experiența primilor ani ai carierei lor muzicale s-a concretizat în albumul de debut The Haunted House of House.

Diferit de alți nou-veniți pe scenă vă puteți da de la început seama că cu acest duo nu este aici doar să facă bani. Cei doi chiar au o pasiune pentru ceea ce fac. Drept dovadă, toate lansările lor de până acum au apărut în primul rând pe vinil, într-o perioadă în care foarte puțini mai lansează pe acest suport, iar apariția pe el este o marcă a calității sunetelor.

The Haunted House of House a apărut într-un pachet de trei discuri începând cu luna februarie, câte un disc pentru fiecare lună, iar versiunea pe cd și cea digitală va apărea de abia în mai, respectiv iunie.

Să fim clari: Session Victim nu este un proiect care să inoveze întregul spectru muzical electronic, ci este un proiect care să aducă rafinament sunetelor deja cunoscute.

Pe alocuri piesele sunt mai liniștite, precum în Flying Visit, iar pe alocuri sunt foarte psihedelice, construite cu bucăți din anii ’70, precum Light Scent of Decay, una dintre cele mai bune piese ale albumului, sau foarte dansante și pline de viață, precum The Haunted House. Fiecare piesă are ceva propriu care o distinge dintre celelalte, iar sunetele folosite, exceptând bașii, diferă de la piesă la piesă, creând o atmosferă foarte dinamică și asigură atât secvențe de dans cât și secvențe de respiro, într-o succesiune bine gândită.

Cel mai mult apreciem modul în care producătorii au reușit să refolosească elemente, bucăți vocale, orgi, chitări electrice și altele specifice culturii disco, pe o structură simplă de house modern. Ocazionala tentă acid a unor sunete completează perfect imaginea.

Albumul este cel mai bine ascultat la o petrecere în aer liber, înainte de înserare, pentru că va face toată lumea să se miște încă de la primele bătăi și îi va pregăti pentru o noapte lungă. Nu credem c-am auzit un album mai potrivit unei petreceri de vară decât acesta și sperăm ca cei de la Session Victim să-și continue stilul abordat până acum. Pe noi ne-a prins bine de tot.

Recomandăm în special ultima parte a albumului, care conține piesele Zoinks, Good Intentions și Light Scent of Decay.