Ben Klock – Compression Session [OSTGUT TON 42]

Ben Klock este unul dintre acei artiști pentru care explorarea posibilităților muzicale înseamnă totul. Posibilitatea de a explora este însăși motivația lui de a produce și asta l-a dus întotdeauna pe un traseu al carierei foarte bun.

 

Ultima sa producția a fost selecția creată pentru Osgut Ton, Berghain, în care încerca să sumarizeze stilul clublui acronim. Aici Ben s-a definit ca artist, dar în același timp a și definit spiritul locației, într-o simbioză din care au câștigat mult atât clubul cât și artistul pe toate planurile.

Compression Session vine ca o urmare firească a acelei opere, pentru că artistul trebuia să revină la ceea ce-i place: explorarea sunetelor. Pe discul de față avem trei piese destul de diferite. Prima din ele „Compression Session 1” are o linie sonoră creată de sintetizatoare de-a dreptul încântătoare, care te ridică pe ritmuri melancolice unduioase, înainte de a cădea în abisul întunecat creat de „Static Test”. Ultima piesă de pe tracklist este „Compression Session 2” care pare a fi o sinteză dintre primele două, având împrumutat o linie atmosferică asemănătoare cu prima piesă, însă fundalul zgomotos și rău amintește de ceva test static.

Într-adevăr, release-ul de față este o sesiune comprimată care trece prin prea multe tonalități pentru doar patru piese, însă trebuie să recunoaștem că fiecare dintre ele merită!

 

Sample-uri, mai jos!