Art Bleek - The Time [NEXT39]

Art Bleek – The Time [NEXT39]

Art Bleek nu este nou pe scena muzicală, dar nu a reușit să iasă în evidență prea mult. El este chiar un artist foarte productiv, reușind să ajungă în doar 6 ani de carieră la cel de-al 4-lea album, lansat săptămâna aceasta la EevoNext.

Pe lângă acesta, producătorul mai are peste 20 de lansări de muzică electronică, house sau tech-house cu tente electro sau chiar acid jazz, având un repertoriu foarte bogat. Artistul are un fundal muzical foarte solid. A studiat pianul de la 6 ani și a absolvit conservatorul de muzică de la Boston Berklee, date suficiente ca să nu ne îndoim de calitățile sale de muzician.

Intitulat descriptiv The Time, albumul este o sinteză a stilurilor care l-au inspirat de-a lungul timpului. Pe acesta, fiecare stil este reprezentat prin elemente specifice într-un melanj foarte complex de instrumente clasice cu corzi, de percuție sau de suflat, construit pe ritmuri calde de house.

Deși nici numele artistului și nici cel al casei de discuri nu este foarte atractiv, albumul este unul foarte echilibrat și bine construit. Un pic atipic pentru noi, albumul nu are un concept unitar în spate și nici un mesaj ascuns de întrezărit printre sunete, fiind o  simplă incursiune muzicală într-un mediu mai electronic.

The Time este un album atmosferic foarte bun, perfect pentru un cadru natural plin de viață. Printre piesele care ies în evidență se numără Backwash și Chora, primele piese ale albumului, care ies din cadrul liniștit al acestuia, mult mai agitate și mai industriale.

Chiar dacă albumul pierde puncte prin lipsa unității între piese și lipsa unui concept care să lege toată lansarea, muzica cuprinsă pe el, privită individual, este bună. Singurul loc unde mai are artistul de lucrat pentru a accede în lumina reflectoarelor este la prezentare, în rest este foarte bine ceea ce face și sperăm să auzim cât de curând mai multe de la el.