Session Victim - Glow in the Dark [DOG31]

Session Victim – Glow in the Dark [DOG31]

Session Victim  tocmai a lansat încă un EP excelent la casa de discuri care l-a consacrat, Delusions of Grandeur, intitulat Glow in the Dark.

Dintre toate proiectele muzicale care au apărut pe scenă în ultimii ani puține au reușit să ne trezească entuziasmul precum a reușit Session Victim. Ambii producători din spatele acestui nume, atât Hauke Freer cât și Matthias Reiling sunt la primul  proiect major însă dacă ar fi să le judecăm experiența după calitatea lansărilor am fi ușor induși în eroare. Proiectul s-a conturat în 2008 și au reușit să pună pe piață un album impresionant doar 4 ani mai târziu, The Haunted House of House, cu care au reușit să ne impresioneze. 

Sunetul promovat de cei doi este bine ancorat în rădăcinile house-ului clasic peste care introduc suficiente elemente pentru a recrea un pic din atmosfera disco. Sunetul rezultat este unul foarte ușor și foarte dansant care crește pe o structură foarte dinamică, plină, atât de momente agitate, cât și lente. Din punct de vedere tehnic fiecare lansare pare ireproșabilă și suntem convinși că singurul motiv pentru care muzica Session Victim nu este în toate cluburile este pentru că sunt prea proaspeți pe scenă și nu se prea omoară cu promovarea. Fără îndoială însă, succesul celor doi va veni, treptat.

După succesul înregistrat cu albumul lor în 2012 au luat o mică pauză, iar Glow in the Dark este singura lansare de atunci. Așadar, sunetul prezent pe această lansare nu este foarte departe de cel promovat pe The Haunted House of House, dar se simte o sedimentare a experienței acumulate până acum. Acum elementele pieselor sunt un pic mai aglomerate și mai cursive, dovadă a faptului că sunetul lor încă evoluează.

Din păcate, lansarea conține două piese și un remix, dar totul este compensat de calitatea celor două. Atât Yes I Know cât și Glow in the Dark sunt două producții care pot fi uitate mult timp pe repeat. Cu siguranță va mai dura ceva vreme până vom mai savura o operă mai extinsă de la Session Victim așa că până atunci va trebui să ne mulțumim cu ce primim.