Delta Funktionen - Traces [93dsr]

Delta Funktionen – Traces [93dsr]

2012 pare a fi anul unei mari explozii în sediul Delsin pentru că sunt pe cale să lanseze albumul de debut al încă unui artist crescut de aceștia. Este vorba despre Delta Funktionen și Traces.

Ne așteptam inițial la un album de la Delta Funktionen destul de aglomerat și de static, precum ne-a obșinuit această casă de discuri de ceva vreme, însă ne-am înșelat. Albumul este destul de dinamic și sunetele de pe el sunt foarte diverse, purtându-ne prin influențe de dub, house, acid, techno, mult electro și chiar o tentă de italo-disco.

Traces  nu este albumul tipic pentru Delsin, pentru că artistul nu ne încarcă cu tot felul de structuri complicate și supra-gândite, ci lasă sunetele să respire printr-o atmosferă foarte ușoară, dar bine sincronizată pe un ritm constant. Toate piesele se potrivesc foarte bine ringului de dans indiferent de momentul petrecerii, însă se simte un gol. Albumul nu are o poveste ci este, mai degrabă, o colecție de opere care s-au întâmplat la un moment dat, nu neapărat legate între ele ca stil sau tehnică.

Printre punctele culminante ale lansării se numără Utopia, Target și Redemption, cea mai dură piesă a seriei, însă suntem convinși că din diversitatea celor 9 piese veți găsi ceva pe placul vostru, indiferent de gusturi.

Traces are doar scopul de a-l face pe Delta Funktionen mai cunoscut publicului larg decât este, și din această cauză artistul a preferat să lanseze un album-compilație și nu unul pur artistic. Fiind încă la începutul carierei, debutând de abia în 2008, artistul încă pare timid și credem că e capabil de mult mai mult, dacă e să-l judecăm după seturile lui. Traces nu reușește să-i creeze un statut internațional însă îi va da suficientă încredere ca să facă pasul cel mare spre un album mult mai serios.

Delta Funktionen – Traces este disponibil pe webshopul Delsin.