Oscar Mulero - Black Propaganda [WU31]

Oscar Mulero – Black Propaganda [WU31]

Oscar Mulero revine în prim-planul scenei cu un nou album, Black Propaganda,  în care-și reînvie stilul industrial și dur care l-a consacrat încă de la începutul mileniului.Deși d-nul Mulero a fost întotdeauna un artist care a lansat producții constant, reușind să mențină nivelul calității la fel de sus,  în ultima vreme a cam alunecat în obscuritate cu toată aglomerația de artiști noi, nefiind suficient loc pentru toți pe scenă.

Primul său album a fost lansat de abia anul trecut, Grey Fades To Green,  și a reușit cu acesta să-și creeze un pic de loc pe scenă, însă nu suficient pentru că acesta avea sunete mult mai melodioase decât ceea cu ce este obișnuit publicul său.

Black Propaganda, însă, are exact tipul de sunete care-l caracterizează pe artist și care atrag un public atât de devotat lui. Numele albumului și al pieselor trimit la un tip de propagandă care are ca scop dezinformarea și prezentarea ca credibile a unor informații false despre adversari, utilizând surse false. Conceptul se leagă foarte bine de conținutul pieselor pentru că fiecare arată o anume parte a unei imagini mult mai largi decât lasă de înțeles. Unele piese dezinformează cu privire la obiectul lor, Disinformation, pe când altele introduc erori logice, Introducing Errors, sau minciuni, Intentionally False.

Deși albumul reia stilul clasic al artistului, dur, îndustrial și foarte muzical, se simte o evoluție în structura muzicală  a artistului. Sunetele sunt mult mai bine aranjate ca succesiune în timp și totul sună mult mai curat, fără să se piardă din ambianța specifică. Atmosfera pieselor a rămas la fel de intensă și de apăsătoare, cu toate că artistul a încercat să o tempereze puțin.

Black Propaganda  este un album foarte bun. Cu sunete incisive, prezintă tot ceea de ce aveam nevoie pentru a ne readuce un pic cu picioarele pe pământ după un prim semestru al anului plin de sunete melancolice și visătoare. Deși a început foarte armonios, 2012 se transformă într-un an dominat de techno, fiind anunțate tot mai multe albume dure. De curând a anunțat și The Advent un nou album pentru toamnă. Până atunci, să reluăm un pic de propagandă.