The Black Dog - Tranklements [Dustv038]

The Black Dog – Tranklements [Dustv038]

The Black Dog este un nume care este recunoscut de multă timp pentru calitatea pieselor semnate. Cei trei producători din spatele proiectului Ken Downie, Ed Handley și Andy Turner sunt și neobișnuit de productivi reușind să pună pe piață, din 1993 până acum, nu mai puțin de 10 albume, fără să numărăm EP-urile sau compilațiile la care au muncit. Tranklements este ultimul album din palmaresul impresionant al proiectului și, deși nu aduce nimic impresionant, este de remarcat. Acesta conține 16 piese independente cu puține legături una de cealaltă. Ne este prezentată așadar o colecție de piese pe care producătorii le-au considerate demne de a apărea pe un suport comun și nimic mai mult.

Cele 16 piese sunt întruchiparea a 18 luni de emoții, gânduri și trăiri născute în timpul muncii în studio, iar autorii spun că fiecare piesă are un mesaj ascuns și face parte dintr-un plan bine-gândit. Muzica electronică este în esență despre emoții, așa că e de așteptat ca fiecare piesă să transmită o atmosferă proprie, cât despre existența unui plan al autorilor, nu credem că există altul decât lansarea unor piese.

The Black Dog nu a fost niciodată un proiect care să se remarce prin cerebralitatea producțiilor, ci mai degrabă unul care să se facă remarcat prin calitatea lor. În acest tipar se încadrează și lansarea de față. Sunetele sunt riguros de exacte și suficient de variate cât să ofere alternative pentru atât pentru dj cât și pentru ascultător. Putem spun chiar că albumul este unul conservator pentru că eșuează în a furniza bucăți inovatoare. Cu toate acestea, dintre cele 16 se remarcă Mind Object, cu un amestec bun de breakbeat și techno, Atavistic Resurgence, Pray Cash I și II, dar și mai lenta Hymn for Soya.

Din fericire, Tranklements conține doar piesele originale, iar remixurile vor apărea pe o viitoare serie de lansări, care va apărea pe piață probabil în perioada imediat următoare publicării albumului, adică după 20 mai.