Inedit: Miere marca TRESOR

Inedit: Miere marca TRESOR

La începutul primăverii anului 2012 cei de la Tresor au instalat câțiva stupi cu albine pe clădirea care le găzduiește sediul, iar acestea au strâns cu hărnicie,  timp de trei luni, polen și nectar din flori de tei, salcâm și cenușar, din întreg orașul Berlin. 

În urma activității a rezultat un stoc limitat de 200 de borcane de miere a câte 250 de grame, disponibile spre vânzare doar acum între Crăciun și Anul Nou.

Proiectul este realizat în colaborare cu cei de la Stadtbienenhonigo asociație care caută să încurajeze cetățenii să întrețină activități de apicultură în zone urbane. Pe lângă Berlin, aceștia mai desfășoară activități și în Detroit. În mod curios, se pare că mierea obținută în oraș este de o calitate comparabilă cu cea obținută în zone rurale, întrucât albinele au grijă să elimine orice impurități ale materiei prime în cursul procesului de producție.

Din păcate, produsul poate fi achiziționat doar de la sediul Tresor, însă inițiativa este una de lăudat. De altfel, Stadtbienenhonig a primit din partea societății Holcim în 2008, pentru conceptul de apicultură urbană, premiul pentru dezvoltare durabilă.

via Tresor