Lady Waks și scena de breakbeat

Lady Waks și scena de breakbeat

Scena de breakbeat întotdeauna a arătat bine, dar nu am mai avut timp s-o sondăm de ceva vreme, așa că am profitat de petrecerea găzduită de domnișoara Waks, la Boiler, pentru a vedea ce e nou. 

Seara a început destul de relaxant și nu părea că va fi multă lume la petrecere, însă în mai puțin de o oră clubul s-a umplut până aproape de refuz.

Încălzirea făcută de TreiPic și Pietonu’ a fost fantastică. Un set cu tente masive de hip-hop, tipic pentru breakbeat, și un pic de dnb, asezonat cu scratch-urile constante ale celui din urmă, perfect pentru încălzire. Pe alocuri, Pietonu’  a reușit să fie chiar mai spectaculos decât invitata serii, având o tehnică foarte bună cu discurile, însă de care prea puțină lume s-a arătat interesată, în mod curios.

De îndată ce a urcat la pupitru Lady Waks, ne-am dat seama că breakbeat-ul nu s-a schimbat așa de mult de-a lungul anilor. Ca structuri muzicale și sunete folosite, totul e foarte constant. Poate de asta e și scena așa de bine închegată. Nu există sub-genuri și ramificații, astfel încât totul este uniform. Singura evoluție ar putea fi sintetizată simplu: dacă altădată se foloseau remixuri ale unor piese bune sau chiar producții specifice, acum s-a trecut la folosirea pieselor populare. De câteva ori am auzit chiar remixuri ale unor piese pe care le auzisem la radio. Cu toate acestea, setul a fost bine construit și domnișoara ne-a arătat că le are cu muzica, chiar dacă breakbeat-ul nu e mediul cel mai bun de a-ți expune talentul în mixaj.

Așadar, cum arată scena de breakbeat?

Destul de bine. Oameni dornici de distracție și relativ implicați la petreceri și o mulțime de dj activi. De fapt, aceasta a fost întotdeauna starea scenei și nu cred c-a fost un moment în care publicul acesta să se disipeze. De îndată ce s-a format o scenă, ea a reușit să rămână foarte constantă. O chestiune interesantă ni se pare capacitatea oricărui proiect de breakbeat de a atrage fani indiferent de scopul muzical al acestuia. Motivul pentru rata mare de succes a acestor proiecte  încă nu l-am găsit. Poate-l găsim pe 8 decembrie la Stanton Warriors?