Traversable Wormhole - Traversable Wormhole 4 [CLR 038]

Traversable Wormhole – Traversable Wormhole 4 [CLR 038]

În ultima vreme se pare că CLR și-a intensificat activitatea pentru că au avut două lansări la un pic mai mult de o lună distanță între ele. Este vorba desigur despre volumurile de remixuri marca „Traversable Wormhole” care au ajuns cu volumul de față la numărul 4. Din fericire, am apucat să scriem câte-ceva și despre ultimul număr, trei.

Ce aduce acest release în plus față de cele anterioare?

Artiști noi și personalitate.

Pe partea de artiști îi avem pe Terence Fixmer și Tommy Four Seven. Primul dintre aceștia tocmai a reușit să lanseze un album destul de interesant la label-ului lui Speedy J, numit Comedy of Menace. Dacă vi se pare interesant titlul, ar trebui să-i dați măcar o ascultare aici.

O spunem direct: discul de față surclasează clar și fără echivoc toate release-urile precedente din această serie, chiar dacă au fost artiști mult mai mari la cârma acelor sunete. Asta pentru că: (1) piesele originale sunt foarte bune și (2) viziunea artiștilor asupra remixurilor este de-a dreptul spațială.

De exemplu: poți da o ascultare primei piese de pe disc Exotic Matter și să reușești să absorbi vidul sonic care-l propagă prin linia de bas foarte profundă și e posibil să-ți placă basul care te induce ușor într-o stare de hipnoză. De altfel sunetul foarte curat și intens al piesei este chiar o abordare nouă, cum nu s-a prea auzit în ultima vreme. Însă nimic din astea nu te pregătesc pentru reconstrucția care a reușit-o d-nul Fixmer. El a dezasamblat fiecare sunet până la elementele de bază, iar apoi le-a reclădit, și a reușit să producă o creație proprie, plină de ecouri întunecare și bași năucitori. Nu ne putem decât imagina ce efect brutal o să aibă o așa combinație în club.

La fel este și cu cea de-a doua piesă a discului: Spacetime Symmetries. Tot un sunet intens și clar, ușor atmosferic și în totalitate profund, care te face să-ți pierzi controlul asupra simțurilor, până în momentul în care se pune d-l Four Seven s-o remixeze și s-o transforme într-un blender în care îți bagi fără să vrei neuronii și îi scoți făcuți terci. 10 minute și 38 de secunde pline de techno distorsionat, agitat și groaznic de ritmat. În orice caz, aceasta va fi o piesă care ori va trimite lumea acasă, ori îi va înnebuni de tot. Piesa e ciudată până la sfârșit pentru că la finalul acesteia asistăm la transformarea ei dintr-o omidă într-un fluture armonios și liniștit.

Dacă fiecare Traversable Wormhole e tot mai bun decât precedentul, suntem curioși cum va suna a 6-a parte a seriei. Ba nu, suntem foarte curioși!

clr.net/data.pl?release=CLR038