Nouă serie de sintetizatoare miniaturizate de la Korg

Nouă serie de sintetizatoare miniaturizate de la Korg

Korg tocmai a făcut publică o nouă serie de sintetizatoare miniaturizate, intitulată Volca, formată din trei aparate: Beats, Bass, Keys, care îndeplinește câte o funcție specifică. 

Deocamdată doar Korg înțelege că piața pentru sintetizatoare mari, de studio, este tot mai mică pe măsură ce crește piața pentru sintetizatoare mici, care pot fi duse și aduse ușor și repede dintr-un local. Tehnologia permite acum performanțe similare sculelor profesionale în aparatură de o fracțiune din dimensiunea acestora și ni se pare ciudată lentoarea producătorilor de asemenea aparate.

Seria Volca va inaugura o clasă intermediară de aparatură situată chiar deasupra micro-sintetizatoarelor Monotron și Monotribe  de la același producător. Diferit de acestea, fiecare aparat Volca va avea și o intrare MIDI și vor putea fi folosite în mult mai multe moduri. Nouă ni se pare interesantă capacitatea acestor aparate de a funcționa doar pe baterii, deschizând cu atât mai multe posibilități pentru cei care le folosesc.

Deocamdată nu s-a anunțat un preț oficial dar se pare că prețul lor de ~150$ va fi mai mult decât motivant pentru mulți artiști.

mai multe