littleBits & Korg lansează noi sintetizatoare portabile

littleBits & Korg lansează noi sintetizatoare portabile

Cei de la Korg fac echipă cu producătorii de electronice littleBits pentru a lansa un kit de sintetizatoare care poate fi asamblat de oricine, fără a avea nevoie de cunoștințe de specialitate. Produsul va fi foarte ușor de personalizat și promite a avea o mulțime de componente. 

Synth Kit va fi disponibil începând cu 6 decembrie și va avea un pre de 159 $, ceea ce-l face o alternativă bună la multe sintetizatoare digitale. Pe lângă acestea, mai sunt disponibile și pachete de explorare, care conțin alte circuite decât cele destinate modificării sunetelor. Deocamdată sunt anunțate trei pachete de explorare a căror conținut variază de la 10 module, în cazul pachetului de bază, la 18 module, în cazul pachetului deluxe. Prețurile acestora variază între 99 $ și 199$.

Numărul total de componente disponibile este de 35 de bucăți și se pare că producătorii doresc să lărgească numărul lor. Mai mult, fiecare componentă va putea fi achiziționată și individual, cu excepția celor care compun Synth Kit. Probabil după lansare aceste condiții se vor modifica.

Pachetul va include și un mic ghid de funcționare pentru a ușura munca începătorilor, dar sperăm ca aceste unelte să fie surse de inspirație pentru cât mai multe persoane pentru a produce instalații cât mai unice