Redshape / Steffi - Focus / Attacke

Redshape / Steffi – Focus / Attacke

The Green Series de la Bleep a ajuns de abia la al treilea număr și deja arată a fi o serie tot mai influentă pe scenă. Acest număr ne aduce în atenție o colaborare inspirată între Redshape și Steffi care are un singur major dezavantaj-este prea scurtă. 

Exceptând 50Weapons, scena de producători nu a reușit să nască o serie care nu numai să aibă succes ci și să influențeze evoluția sunetelor. The Green Series pare că încearcă să se afirme ca un creator de curente muzicale, precum seria mai sus amintită, însă dacă va reușit este prea devreme pentru a ne pronunța. Începutul este cu siguranță promițător.

Cei doi producători alăturați pe acest disc sunt foarte diferiți nu numai ca sunet ci și ca moment al carierei lor și, totuși, sunetele redau atmosfere similare.

Redshape este un artist care și-a stabilit de multă vreme sunetul caracteristic și care și-a găsit centrul creativ în lumina căruia a reușit deja să-și publice două albume foarte bune. Din păcate această lansare cuprinde doar o piesă de-a sa,  Focus,  care redă atmosfera plină de tensiune care face recognoscibilă orice piesă de-a sa.

Steffi contribuie la această lansare tot cu o piesă, Attacke, cu care ne face să remarcăm mai bine direcția în care se îndreptă din punct de vedere muzical. Față de dezvăluirile pe care ni le-a făcut în albumul de debut, Yours & Mine, schimbarea este radicală și pare că colegii ei de la Panorama Bar și Ostgut Ton au avut o influență importantă asupra ei, în special Marcel Dettmann. Sunetul pe care-l abordează este nonconformist pentru o femeie iar sunetul ne-a luat prin surprindere prin densitatea și greutatea lui. Dacă așa vrea să producă muzică, de abia așteptăm ceva mai consistent de la ea!

Ca toate lansările The Green Series va apărea în tiraj redus de 100 de discuri, versiunea deluxe și 500 de discuri în varianta standard. Mai multe detalii găsiți pe bleep.com. Ca de obicei, varianta deluxe e deja epuizată.