The Shadows of the future @ MNAC, București

The Shadows of the future @ MNAC, București

The Shadows of the future: 7 Video Artists from Korea generează un spațiu ce propune o perspectivă asumat diferită față de povestea tipică a Coreei văzută ca un succes economic, ca țară ce a reușit să se ridice din sărăcia rezervată țărilor din lumea a treia.

Fiecare proiect artistic din aceasta expoziție face referire la contexte culturale și sociale specifice. Astfel, expoziția răspunde complexelor aspecte legate de identificarea a ceea ce înseamnă Coreea de astăzi și de ceea ce a fost uitat în acest proces al dezvoltării recente. Artiștii participanți în această expoziție reinterpretează trecutul propunând viziuni care constrastează evident cu mistificările constante ale realității promovate de mass media coreeană. Demersul lor construiește narațiuni atipice care înfățișează povești personale și interpretări subiective și care transgresează limitele presupuse de experiență vizuală a imaginii în mișcare.

Abia începând cu anii 1970 Seul a devenit orașul modern, urbanizat, dens populat și masiv industrializat de astăzi. Cum Coreea a trecut în ultimii 50 de ani prin reforme economice substanțiale și o dezvoltare rapida, imensul influx de populație înspre capitala și urbanizarea grăbită a creat varii probleme sociale. Din cauza suprapopularii, Seul se confruntă regulat cu pericolul accidentelor cauzate de starea critica a infrastructurilor și cu probleme politice și de mediu. Pentru a reuși să modereze problemele sociale artiștii din Seul vor trebui în mod necesar sa reviziteze istoria acestei dezvoltări și să împărtășească cu publicul viziunea lor alternativa.

The Shadows of the future, 7 Video Artists from Korea
09.05.2013-09.06.2013
Vernisaj/ Opening: 9.05.2013, 19.00
Artist talk: 9.05.2013, 18.00
……………………

Artiști: Jungju An, Onejoon Che, Sojung Jun, Yeondoo Jung, Minouk Lim, Chan-Kyong Park, Dongwook Suh
Curatori: Heiner Holtappels, Ji Yoon Yang
Coordonatori: Hyerim Lee, Marius Tanasescu
Organizat de: MNAC and TIME_FRAME FOUNDATION
Sponsor: Korea Foundation

mnac.ro