Stacey Pullen - Any Which Way [BFR012]

Stacey Pullen – Any Which Way [BFR012]

Stacey Pullen face parte din cel de-al doilea val de artiști pionieri în curentul techno, crescut în umbra celor trei vizionari: Juan AtkinsDerrick May și Kevin Saunderson, și care pare decis să rămână pe piața muzicii electronice pe termen nelimitat.

El a fost foarte activ în studio înainte de anul 2001 dar se pare că energia sa creativă nu a ținut prea mult, intrând într-un con de umbră după lansarea albumului său Todayisthetomorrowyouwerepromisedyesterday în acel an, reușind să se facă remarcat doar prin câteva lansări sporadice.

Măiestria lui Stacey Pullen nu stă doar în munca sa de studio ci în principal, ca majoritatea artiștilor din perioada sa, în  abilitatea sa de a citi publicul și de a-i servi muzică cu o tehnică impresionantă în așa fel încât să stoarcă fiecare picătură de energie din el. Cu toate acestea, ne oprim asupra muncii sale de studio din ultimii ani, în special asupra lansării de pe 13 mai,  Any Which Way.

Până în 2001 a reușit să pună pe piață cel puțin o lansare pe an, însă după acest an importanța muncii de studio s-a redus. De abia din 2010 a dat semnele unei reveniri, însă tot timpul am rămas sceptici în privința stabilității acesteia, dar acum ne-a demonstrat contrariul pentru că, patru ani mai târziu, a reușit să rămână constant, lansând 7 discuri. Evident, artistul își păstrează stilul care l-a consacrat. O piesă semnată de d-nul Pullen încă este de o calitate remarcabilă, complexă, plină de atmosferă și spirit, iar această lansare nu face excepție, o calitate care nu credem că se va schimba în curând.

Dincolo de abilitățile lui de producător și dj, Stacy Pullen este un caz de manual în ceea ce privește rezistența oamenilor la schimbare. La peste 20 de ani de la consacrarea ca producător formatul lansărilor sale rămâne neschimbat, iar majoritatea discurile pe care le-a semnat conțin maxim două piese, iar celelalte conțin mai multe variante ale aceleiași originale. La fel este și Any Which Way, care conține pe lângă producția originală și două remixuri semnate de autor și două semnate de Martin Buttrick. 

Într-un domeniu în care totul se schimbă săptămânal, Stacey Pullen este unul dintre puținii artiști care reușesc să dovedească că schimbarea nu este bună întotdeauna. Ba ne arată chiar că atunci când ai ajuns sus, mai bine faci în continuare acel lucru. Până la urmă, dacă a fost bine până acolo, de ce ar fi rău în continuare?

facebook.com/staceypullendetroit
twitter.com/staceypullen