Conforce - Kinetic Image [102dsr]

Conforce – Kinetic Image [102dsr]

Boris Bunnik este unul dintre cei mai prolifici producători care au apărut în ultimii 5 ani pe scenă și nu pare a avea de gând să renunțe la acest atribut. După ce a fost ocupat în ultimii doi ani să-și consolideze sunetului unor proiecte secundare, VersalifeSilent Harbour și Hexagon, acum se întoarce la Delsin  pentru a lansa un nou album – Kinetic Image.Ultimul album lansat sub Conforce a fost în în 2011, dar de atunci producătorul a mai punctat câte un album sub numele Silent Harbour, Silent Harbour, și Versalife, Vantage Point, alături de multe alte discuri individuale, nereușind să-și stăpânească fuxul de inspirație. Din fericire, Boris Bunnik  se simte cel mai bine pe un album,  într-un cadru larg în care se poate exprima mult mai liber.

Kinetic Image pare a fi cea mai abstractă lansare a sa de până acum pentru că a compilat o operă în care ritmurile se topesc pentru a deveni parte dintr-un peisaj sonor mult mai amplu. Sunetele nu prea au fost produse cu gândul la ringul de dans, iar scopul acestui album este de a descrie ambianțe și imagini, așadar nu trebuie să vă așteptați la mesaje ascunse din partea producătorului, și își atinge misiunea cu brio. Temele abordate, după cum sunt denumite piesele, variază de la cele savante: Formerly Programmed Decisions, Scientific Trajectory, la cele acvatice: Underwater Settlers, fără a putea discerne o temă predominantă.

Kinetic Image este mai degrabă un album de ascultat acasă decât în club, deși și acolo ar putea fi folosit cu suficient efect de un dj inspirat. Opera are mai multe momente captivante dar cele care ies în evidență sunt Anti-adaptive State și Abundance Of Selves, două piese care prin complexitatea și nivelul lor de detaliu redau cel mai bine măiestria tânărului producător olandez.

Albumul este fără îndoială cel mai bun produs al lui Boris Bunnik de până acum, dar avem impresia că ne-a mai lăsat senzația asta și cu altă ocazia. Un lucru este sigur, chiar dacă pare a-și fi atins apogeul, în secret lucrează la încă un album și mai bun.

ConforceKinetic Image poate fi luat de oe webshop-ul Delsin