Drogurile. Mic Ghid

Drogurile. Mic Ghid

Spuneam anterior că este de responsabilitatea celor implicați pe scenă de a interveni în scopul organizării unui cadru care să rezolve problema consumului iresponsabil de droguri prin educație. 

Grija pentru public ar trebui să fie una dintre principalele griji ale organizatorilor atunci când gândesc un eveniment, iar aceasta include și luarea de măsuri prin care participanții la un eveniment să fie feriți de orice întâmplări nefericite. Deși scena de muzică electronică se adresează celor deschiși la minte, este regretabilă lipsa de educație socială a publicului și, din păcate, evenimente tragice se petrec din cauza asta. Chiar dacă rata tragediilor este mică, credem că doar prin pură șansă frecvența acestora nu este mai mare.

Educația începe cu lucruri simple, iar un ghid de reguli de bun-simț pentru cei puși pe experimente este întotdeauna util. În acest scop propunem câteva reguli foarte simple.

1. Fii conștient de ce ai luat.

Nu lua nimic neinformat. Întreabă-i pe cunoscuți de efecte. Fă-ți o idee despre experiența la care să te aștepți și planifică-ți seara în așa fel încât să se potrivească stării tale mentale în acel moment. Dacă iei ceva calmant, nu te duce într-un loc agitat, vei simți doar disconfort.

2. Fii răbdător.

Dacă nu ești obișnuit cu produsul pe care l-ai ingerat și nu ști cât de tare este, sub nicio formă să nu te grăbești la încă o doză. E important să-ți cunoști corpul și să realizezi reacția lui la substanță înainte de a-l forța. Lasă totul să curgă natural și astfel vei reuși să pui sub control și anxietatea asociată oricărei experiențe inițiatice.

3. Fii realist.

Consumul și posesia de droguri sunt infracțiuni și sunt pedepsite ca atare. Așadar, e de bun-simț să nu te lauzi la toți cunoscuții și străinii cu faptele tale din acest domeniu. În general, drogurile care sunt accesibile nu-ți strică percepția asupra realității mai mult decât 1-2 beri, așa că nu e cazul să te dai în spectacol. Când simți că lucrurile sunt pe cale de a degenera întotdeauna retrage-te cât mai repede. Nu lăsa lucrurile să degenereze.
Mai mult, fi conștient de starea ta și nu încerca să fi eroul în nicio situație în care ști că judecata îți poate fi afectată de alte acțiuni recente.

4. Susține-te fizic.

Orice consum în timpul nopții e foarte solicitant pentru corp. Asigură-te că ai un stomac plin la un nivel confortabil înainte să începi aventura și consumă întotdeauna multe lichide. Regula de aur e să încerci să eviți alcoolul și să consumi cât mai multă apă, chiar dacă nu îți este neapărat sete. Apa e cel mai bun aliat în orice situația și e bine să ști că un corp hidratat reacționează cel mai bine la orice risc. Dacă tot nu te poți abține, o bere, două nu strică, dar până nu îți cunoști nivelul de toleranță e bine să fi cât mai reținut posibil. Unele substanțe sunt interzise tocmai pentru că nu e sănătos să-ți subestimezi corpul.

5.  Susține-te mental.

Consumată pentru motivația greșită, orice substanță te poate ucide. Singurul motiv acceptabil pentru a consuma orice e cel recreațional, iar orice alt motiv ar trebui să te pună serios pe gânduri în ceea ce privește destinația vieții tale. Amintește-ți întotdeauna că ai luat ceva de plăcere, iar în cazul în care consumul tău strică plăcerea ta sau a altora ar fi cazul să te oprești înainte să apară consecințe mai drastice.

Iată 5 reguli de bun simț pe care orice petrecăreț ar trebui să le știe și să le amintească celor care ajung să exagereze. Când distracția ta ajunge deranjul altora, nu prea mai e o petrecere.