Xosar - Retreat 2 Rapture [ens001]

Xosar – Retreat 2 Rapture [ens001]

Xosar încheie în forță cel de-al doilea an de activitate lansând Retreat 2 Rapture, o recapitulare a sunetelor care până acum i-au adus succesului. 

Discul este lansat la Ensemble, marcă care deocamdată nu este o casă de discuri propriu-zisă ci numele unei serii de petreceri din Bruxelles care, sub administrația dj-lor Gratts și Kong, vrea să-și extindă paleta de servicii. Așadar, nu ne putem aștepta la niciun calendar aglomerat de lansări din partea acestora.

Retreat 2 Rapture este o lansare recapitulativă prin care artista încearcă să-și expună cele mai rafinate abilități de producător. Așadar, nu este un disc cu experimente ciudate, ci un disc foarte conservator, relativ la stilul expus până acum, dar unul foarte bine pus la punct.

Caracteristică cea mai atractivă pe care o găsim în sunetul artistei este influența orientală foarte subtilă care reușește să-și facă loc chiar și în cele mai futuriste construcții. Piesa de debut, X(osar) Files este cel mai bun exemplu în acest sens. Următoarea piesă, Gone is Yesterday, remixată de Xan Xoda, are un sunet electro bun în construcție, dar insignifiant ca ambianță. Evident, de vină pentru nereușită este cel responsabil de remix. Din fericire, Paranormal Detective prezintă o ambianță mai familiară, cu suficiente momente foarte bune pentru a o transforma în cea mai bună piesă de pe disc. Lycropolis încheie lansarea într-un funk ceva mai întunecat și mai dur.

De la lansare la lansare sunetul Xosar a devenit tot mai descriptiv, iar Retreat 2 Rapture arată că artista este pregătită să compună peisaje acustice foarte complexe. Sperăm ca 2014 să fie anul în care vom primi și albumul ei de debut. Va fi impresionant.

Xosar – Retreat 2 Rapture este disponibil pe juno