FUSION Festival, în topul celor mai bune festivaluri europene

FUSION Festival, în topul celor mai bune festivaluri europene

După două nominalizări consecutive în cadrul Festival Awards, FUSION Festival s-a clasat în 2013 în topul celor mai bune 10 festivaluri europene la categoria Best Small European Festival.

Festival Awards este unicul eveniment la nivel european care aduce laolaltă industria organizatorilor de festivaluri. Competiția pune accent pe recompensarea viziunii și creativității evenimentelor, prin intermediul aprecierilor primite din partea publicului și a juriului de specialitate. Scopul declarat al Festival Awards este de a aduce în lumina impactul pozitiv pe care evenimentele muzicale îl au la nivel cultural, economic și social.

Peste 360 de festivaluri din 34 de tari au concurat la ediția din 2013, la categorii diverse, precum cel mai bun festival european, cel mai bun headline, cel mai bun line-up etc. Evenimente de renume precum Berlin Festival (Germania), EXIT Festival (Serbia), Open’er Festival (Polonia), Sziget (Ungaria), Tomorrowland (Belgia), Woodstock Festival (Polonia) s-au numărat pe lista participanților.

FUSION Festival se găsește pe lista celor mai bune festivaluri europene, fiind singurul eveniment din Romania care, prin votul publicului, se clasează în topul celor mai bune zece festivaluri din categoria Best Small European Festival.

La European Festival Awards au mai concurat festivaluri romanești de renume precum B’Estfest, ARTmania, Plai și Summer Well, alături de sute de evenimente din țări precum Germania, Belgia, Croatia, Polonia sau Irlanda. Lista scurta a categoriei Best Medium Sized Festival din competiția Festival Awards cuprinde un al 2 lea eveniment romanesc, Electric Castel Festival, aflat la prima ediție. Desemnarea câștigătorilor se va face în cadrul galei ce va avea loc în 15 ianuarie 2014 la Groningen în Olanda.

După ce în 2013 a adus pe scena din Romania nume de referință ale muzicii electronice, pentru a 5 a ediție, FUSION Festival promite un show unic în România. Desfășurat la baza barajului de acumulare de la Gura Râului, Sibiu, FUSION este mai mult decât un festival, este o experiență multimedia care îmbină muzica electronică efectele vizuale și spectacolele pirotehnice.

Mai multe detalii sunt oferite pe fusionfesival.ro dar și pe Facebook, pe pagina oficiala Fusion Festival.

© @ Fusion