XHIN - Claw Eyes [SEM 064]

XHIN – Claw Eyes [SEM 064]

Deși din Singapore, Xhin produce techno ca și cum ar fi născut în Germania, iar în cea mai recentă lansare a sa, Claw Eyes, reușește să ofere un sunet foarte aproape de cel promovat la CLR, deși EP-ul este publicat în Spania, la Semantica.

Fără să iasă în evidență cu o productivitate ieșită din comun. Xhin și-a construit un renume datorită tehnicii sale bune în studio. El a apărut pe scenă de abia în 2007, iar creșterea sa a avut o strânsă legătură cu ascensiunea mărcii Stroboscopic Artefacts cu care colaborează încă îndeaproape.

Semantica este o casă de discuri apărută în aceeași perioadă cu autorul, dar care a rămas pe palierul secund al scenei. Deși într-o creștere de formă, încă mai are un drum lung până a deveni o marcă populară. Până acum a găzduit câteva colaborări alături de Christian Wünsch, Oscar Mulero și Surgeon, alături de mulți alți artiști tineri și a reușit astfel să se facă cunoscută pentru un techno foarte proaspăt. Deocamdată Semantica este în plină ascensiune, dar lipsa unor artiști de-ai casei o împiedică să pășească în prim planul scenei, în ciuda produselor foarte bune.

Claw Eyes este o lansare destul de diversă care va distruge multe spații de dans. Piesa omonimă este cu siguranță un monstru, datorită ritmului năucitor și structurii foarte dinamice. Ni ne pare un pic clișeu alăturarea acordurilor de pian peste această ambianță, dar completează atmosfera brutală foarte bine și crează un efect dramatic mult mai pronunțat. Else și Glint sunt în schimb două piese mai liniștite și mai conservatoare, chiar dacă cea din urmă prezintă un ritm spart mai neobișnuit. Curtain Cloud este singura piesă ambientală de pe lansare, dar și aceasta este animată de un ritm destul de vioi și este presărată cu o grămadă de sunete difuze.

Aceasta este prima lansare a lui Xhin în acest an și deocamdată pare a fi neobișnuit de retras. Sperăm că pregătește o lansare ceva mai extinsă, pentru că are un sunet destul de bogat încât să dorim să-l auzim într-un cadru adecvat.