Marcel Dettmann / Lucy - Ride / Slaves' March [BLPGRN004]

Marcel Dettmann / Lucy – Ride / Slaves’ March [BLPGRN004]

Următoarea lansare The Green Series va conține două piese semnate de doi dintre cei mai în vogă artiști din Berlin: rezidentul clubului Berghain, Marcel Dettmann și șeful Stroboscopic Artefacts, Lucy. 

Seria este o colaborare inițiată la începutul anului 2013 între magazinul de muzică Bleep, agenția de design GiveUpArt și fotograful Shaun Bloodworth și până acum a reușit să promoveze un sunet techno reprezentativ pentru scena europeană.

The Green Series continuă să-și construiască un nume tot mai puternic pe scenă, deși a ajuns doar la a patra lansare, dar putem spune că este cea mai importantă serie a anului pe scena de profil. În edițiile anterioare au fost prezentate piese reprezentative pentru Karenn, The Analogue Cops, Objekt, Cosmin TRG, Redshape și Steffi, artiști care sunt în plină ascensiune în carieră. 

Ediția actuală se ridică la nivelul așteptărilor și reușește să aducă publicului alți doi artiști aflați în floarea vârstei muzicale. Marcel Dettmann face valuri de câțiva ani pe scenă, dar cariera sa nu a avut un moment de explozie, fiind foarte prins în rezidența sa la unul dintre cele mai importante cluburi din Europa, ci a cunoscut o creștere foarte graduală. Ride, cu care contribuie la această lansare, este o porție excelentă de techno german dur și conservator, fără nici un element câtuși de puțin experimental. Curios, dar într-o scenă în care toți producătorii experimentează, Marcel Dettmann a ajuns să fie cunoscut tocmai datorită stilului său introvertit și foarte constant.

Lucy este producătorul care a scos în prim-plan marca Stroboscopic Artefacts, una dintre cele mai noi mărci de pe scenă. Sunetul său a rămas în mare parte neschimbat de la lansare și asta l-a ajutat să-și construiască în scurt timp o bază mare de fani. Deși Slaves’ March este un nume destul de dur, el este descriptiv pentru atmosfera producției: foarte ritmată și aridă, iar în cele 7 minute ale piesei, publicul va avea suficient timp să mărșăluiască. 

Având în vedere numele producătorilor care au apărut pe The Green Series sunt foarte curioși să vedem următoarea lansare. Scena fierbinte din Berlin e aproape epuizată, așadar va fi interesant de văzut încotro vor alerga cei de la Bleep după noi colaboratori.

Varianta deluxe a acestui disc este deja epuizată, dar varianta standard poate fi deja comandată de pe bleep.com.