RENEGADES OF JAZZ @ Boiler, Cluj-Napoca

RENEGADES OF JAZZ @ Boiler, Cluj-Napoca

Născut în Tanzania, dar ulterior crescut în Germania, David Hanke are primul său contact cu muzica eclectică deja în primii ani ai vieții sale. Când în anul 1991, grunge-ul și rock-ul alternativ cucereau lumea, David descoperea fascinat cum aceste stiluri muzicale îi șlefuiesc identitatea muzicală. Inspirat de Soundgarden, Pearl Jam sau Screaming Trees, David învață singur să cânte la chitară, își lasă păr lung și se avântă într-o serie de proiecte muzicale. La sfârșitul anilor `90 artistul simte nevoia unei schimbări.

Împărțind camera cu un prieten de-al lui, David descoperă muzica funk, breakbeat și samplingul modern. Thievery Corporation pe de-o parte și Visit Venus pe de alta. În 2003 lansează prima lui producție, folosindu-se de colecția de jazz a bunicii sale și, în același timp, inaugurează un show la un radio local, Rebel Radio. În 2006, el și DJ Deli-Kutt devin Mash & Munkee, lansând primul lor EP 2 ani mai târziu.

Renegades of Jazz se naște în 2009 abordând stiluri jucăușe ca jazz, funk, hip-hop și soul. Artistul devine primul act care semnează cu Wass Records, label-ul lansat de Smoove. Albumul „Hip To The Jive” împreună cu alte single-uri și EP-uri apar în 2011. Următorul an aduce un nou remix de-a lui David – „Hip To The Remix” – și ne demonstrează cât de conectat internațional devine artistul, la doar 10 ani după ce era gata să renunțe la muzică.

Peste 100 de remixuri Renegades Of Jazz dedicate idolilor săi, Kid Loco sau Skeewiff, ne arată cu câtă determinare pășește David pe scena muzicală. Cel de-al doilea album al său, „Paradise Lost”, e dominat de sunete mai întunecate, de stări imprevizibile și percuție afro-funk. Poate că Renegades of Jazz nu au avut evoluție liniară clasică, dar asta face capitolul „Paradise Lost” cu atât mai interesant.

 2014.06.13boiler