Peninsula de august!

Festivalul Peninsula are loc anul acesta pe malul Mureşului, lângă Complexul Weekend, în Tîrgu Mureş. Deşi locaţia rămâne aceeaşi, cea de a VIII-a ediţie a evenimentului se va desfăşura în perioda 26-29 august. Aşadar, dacă aţi crezut că doar iulie e nebună, ţineţi-vă bine pentru ce aduce august, pentru că a opta lună a anului 2010 nu se numeşte Gustar sau Secelar, ci Peninsular!

Singurul festival total din România îşi va aştepta şi anul acesta vizitatorii, timp de patru zile, cu muzică de calitate şi o serie foarte variată de evenimente sportive, culturale şi artistice, precum şi cu formaţii de renume mondial şi DJ-i de top. Anul acesta la binecunoscutul trio scena mare-terasă-arena se adaugă o a patra locaţie muzicală unde vor susţine concerte live formaţii româneşti şi maghiare. „Ne bucurăm să putem anunţa că festivalul are loc anul acesta, în ciuda dificultăţilor financiare cu care s-au confruntat firmele româneşti în ultimele 12 luni.

Pentru ediţia din luna august vom încerca să menţinem nivelul de anul trecut, atât în ceea ce priveşte diversitatea evenimentelor non-muzicale cât şi intensitatea concertelor, deoarece obiectivul nostru principal este să oferim tuturor vizitatorilor un festival de calitate”, declară Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula. „Principala atracţie a Festivalului Peninsula este că prezintă artişti de talie internaţională care abordează variate genuri muzicale şi care sunt capete de afiş la marile festivaluri din Europa. O parte din artiştii şi DJ-ii contractaţi pentru ediţia din acest an îi vom anunţa în curând şi, credem noi, recitalurile lor vor ridica şi mai mult calitatea evenimentului, dar şi atractivitatea lui, deoarece, se pare că Festivalul Peninsula a rămas singurul festival clasic de vară din România”, a afirmă Gerendai Károly, directorul executiv al Sziget Management.

La fel ca la ediţia precedentă  veştile festivalului sunt de găsit şi pe facebook şi twitter, conturile putând fi accesate de pe site-ul oficial al festivalului, www.peninsula.ro > sau prin intermediul newsleter-ului (înscrierile se fac pe pagina de internet festivalului). Tot pe pagina oficială vom anunţa în curând detalii privind vânzarea biletelor. Festivalul Peninsula este organizat de Sziget Management, în portofoliul căruia se găsesc Festivalul Sziget din Ungaria – cel mai mare festival din Sud-Estul Europei – şi festivalurile internaţionale VOLT şi Balaton Sound. Festivalul Peninsula a atras la ediţia din 2009 58.000 de vizitatori, evenimentul având un buget de 1,2 milioane de euro.