Alexandru Jijian

Alexandru Jijian

Când vad ca oamenii dansează zâmbind pe muzica mea, simt că am trecut peste tot procesul lung și anevoios de cunoaștere reciprocă.Sunetul mă ajută să creez o punte care face comunicarea convențională, mano a mano, să fie, practic, ruginită.

Nu am încercat să mă integrez în fenomenul de clubbing altfel decât am făcut-o de la început; sunt în continuare un consumator fidel de nightlife, am o viziune proprie asupra scenei de muzică electronică din România și muncesc să o conturez în realitate. Sunt constant fascinat de muzica ambientală simplă, cu synth-uri lungi și armonii frumoase.

O reminiscență colectivă evidentă a anilor ’70, pe care pot doar sa îi visez și să îi simt când le ascult muzica. De asta în seturile mele este recursiv build-up-ul coerent și lent.Pun IDM, electronica, experimental, glitch și muzica influențată de ritmurile dub-ului jamaican. Pun sub umbrela protectoare a Berlinului mașinizat. Pun muzica pentru minte în corp dansant. Techno music pentru Zone Temporar Autonome.

Alenxadru Jijian

facebook.com/alexjijian