Martin Eyerer – Tiny Little Widgets [BFLP 01]

Martin Eyerer este unul dintre acei artiști care au reușit să adune peste 20 de ani de experiență și dintre aceștia el tot reușește să iasă în evidență pentru că a lansat pe parcursul carierei sale peste 100 de release-uri, atât în calitate de producător cât și ca remixator. În ciuda acestor cifre amețitoare, a reușit până acum doar un album solo, iar acesta este cel de-al doilea.

 

Opera de față este monstroasă prin volumul ei: 28 de piese de ~5 minute sunt mai mult decât suficiente. Asta înseamnă peste 2 ore de ascultat, iar consecința directă a acestui fapt este formatul ales pentru lansare: un cd dublu, iar anumite părți din acesta va fi lansat și pe vinil. Avem, așadar, un cd doar cu piesele originale, iar celălalt doar cu remixuri.

Interesant este faptul că Martin ne-a obișnuit cu piese simple, pline de atmosferă, dar fără voci, iar doar pe primul cd găsim 4 piese realizate în colaborare cu diferiți cântăreți: de la Kosheen la Phil Barnes. Autorul are niște gusturi foarte unice când vine vorba de muzică și în acest scop a selectat fiecare persoană care avea să contribuie la album, asigurându-se că doar artiștii săi preferați pot să-și lase amprenta aici. Așa s-a ajuns la o listă de remixuri printre ai căror autori găsim nume precum: Thomas Schumacher, Florian Meindl, Tom Clark, Tigerskin, Namito, Sasse vs Phonogenic, Gel Abril, Martin Woerner, Alex Niggemann, Mihalis Safras, Helmut Dubnitzky, Patrick Zigon și Stephan Hinz.

Albumul creează o experiență auditivă foarte plăcută, având stiluri foarte variate, iar muzica de pe acesta poate fi ascultată atât în club cât și în afara lui, piesele bucurându-se de același succes. Sunt convins că această diversitate va fi cea care va prelungi viața albumului, reușind să ofere multe variațiuni ale unui sound. Simplul fapt că acest album nu a fost lansat la label-ul artistului, Kling Klong, ci la label-ul Blu Fin ridică deja suficiente semne de întrebare.

Este greu să vă facem niște recomandări dar înclinăm înspre a vă spune că „The Shark” și „Your Move feat. Sian Kosheen” sunt probabil cele mai bune piese de pe acest album. Pe partea cu remixurile Florian Meindl remixează într-un stil de mare maestru „Your Move” și reușește să aducă un mare plus la o piesă și așa minunată. Nu este de neglijat nici remixul lui Helmut Dubnitzky la cealaltă piesă recomandată.

Lansarea acestui album marchează și începutul turneului de promovare și sunt deja date confirmate în China, Japonia, Brazilia, Mexic, Australia și Europa. Să sperăm doar că vine și pe la noi cu el.