OXIA - Tides Of Mind [29259]

OXIA – Tides Of Mind [29259]

La 8 ani de la albumul de debut, Oxia intră din nou în grațiile scenei cu Tides of Mind, un album a cărui producție a durat foarte mult și care a promis cu mult înainte de apariția avanpremierei Harmonie

Tides of Mind a reușit să ne surprindă, oferindu-ne altceva decât un techno modernatizat la care ne-am așteptat. Albumul nici măcar nu poate fi considerat unul pentru ringul de dans. Chiar dacă are câteva piese mai dansante, spectrul predominant este unul foarte atmosferic și melodic și ne arată o latură mult mai liniștită a francezului.

Producțiile invidivuale semnate Oxia reușesc să impresioneze doar prin melodicitatea ritmurilor, fără să ofere nimic uimitor. Din păcate, cele mai bune piese au fost deja lansate pe EP-up mai sus menționat, iar acesta, în loc să ofere o mică mostră a albumului, a oferit piesele de rezistență de pe acesta, epuizând mare parte a farmecului unui album complet nou.

În schimb, bucățile realizate în colaborare cu alți artiști sunt foarte bune și prezintă o sinergie perfectă între partea vocală și ritm. E suficient să ne gândim la rezultatul colaborării cu Miss Kittin în piesa Housewife, Mesparrow în Travelling Fast și Scalde în Phony Lullaby, pentru a numi câteva piese care salvează acest album și-l fac unul care să merite să fie luat în seamă.

Trebuie să recunoaștem că ne așteptam la mai mult de la Oxia, însă nu putem să nu menționăm că albumul nu este un format propice artistului și poate că nu s-a simțit în largul lui când l-a compus. Ne bucurăm totuși că vedem artiști vechi care reușesc să revină pe scenă. E nevoie de oameni cu experiență în contextul actual.