Remute – Bound / Unbound [REMUTE012]

Săptămâna asta a fost și încă este cam săracă în release-uri interesante. Deși nu credeam c-o să găsim ceva ce merită remarcat, ne-am amintit că și Remute urma să lanseze în perioada asta un release nou și asta s-a întâmplat ieri. Hai să vedem despre ce este vorba!

„Bound / Unbound” e un maxi single care surprinde evoluția din ultima vreme a artistului. Remute a lansat primul său disc la label-ul lui ZombieNation, Dekathlon Records așa că puteți fi siguri că potențialul care l-a afișat pentru a ajunge la primul său disc este încă valabil și se poate auzi puterea radiantă a acestuia din sunetele tocmai lansate. Artistului îi place foarte mult să îndrume, prin sunetele sale, ascultării spre acel moment de maximă intensitate dintr-o piesă.

Filozofia descrisă mai sus se regăsește în prima parte, „Bound”, care evocă sălbăticia unui spirit încătușat. Ritmicitatea ei și puterea basului este foarte descriptivă și toată piesa e construită în așa fel încât să crească tensiunea tot mai mult, până în acel moment critic de frenezie. Până la urmă, este de admirat un artist căruia îi place să-și concentreze opera spre crearea acelui moment și după o grămadă de release-uri să nu devină plictisitor.

Interesantă este partea opusă a discului, „Unbound”, de la care te-ai aștepta la mai mult, însă piesa este cu o nota mai calmă decât cu ceea la ce te-ai aștepta. Un lucru bun totuși, pentru că este normal ca orice artist să evolueze, suntem curioși doar unde o să ne ducă următoarea experiență Remute.