Redshape – In Trust We Space [Present 08]

 

Nu mai e niciun secret faptul că Redshape este unul dintre artiștii noștri preferați datorită conceptului său foarte bine închegat despre muzica electronică. Cum am văzut că a lansat încă un EP am început să ne pregătim să-l ascultăm cu toată ființa.

alt

Redshape a reușit să-și creeze un renume de îndată ce primul EP semnat sub acest nume a apărut. Este vorba despre „Misc Usage EP” și a fost lansat în 2006 și, chiar dacă sunetul de pe el pare foarte brut și neprelucrat, sunetele prezente aici au devenit proprii proiectului, iar publicul a început să-i recunoască fiecare piesă, cu atât mai mult cu cât productivitatea sa a fost excepțională în perioada 2006-2009.

Din păcate, începând cu 2010 artistul a redus turația motorului imaginației, iar lansarea de față este cea care-l readuce în prim-planul scenei după o perioadă de un an de liniște. O să vă bucurați să aflați că timpul în care nu a lansat nimic a lucrat la acest disc, al cărui sunet a ieșit cizelat și perfect lustruit. De fapt, sunetul acestui vinil este atât de bine pus la punct încât face ca primele sale lansări să sune prost. Într-un paradox ciudat,artistul reușește să-și discrediteze propria muncă din primii ani.

In Trust We Space

In Trust We Space” intră direct în topul discurilor noastre preferate, un pic sub „The Dance Paradox”, pentru că a reușit să ne furnizeze un sunet foarte spațial și plin de atmosferă. Prima piesă este omonima titlului și are un sunet feeric, care „face surfing pe valurile cosmice”, după cum spune și descrierea oficială. Nu cred c-am mai auzit o piesă care se apropie așa de mult de perfecțiune, reușind să creeze un echilibru între partea melodică, care te introduce în vis, ritm și atmosferă; poate „Knights of the Jaguar” de la Aztec Mystics se apropie de acest standard deși a trecut cam mult timp de la acea piesă, iar diferența de tehnologie e prea evidentă.  Ascultând „In Trust We Space” pare că barierele timpului se dilată și totul devine mult mai liniștit, iar tensiunea din jur parcă se pierde în vidul cosmic. Piesa va reuși să hipnotizeze mulți oameni cât timp va fi pusă la petreceri și, deși nu sfătuim niciun dj să lase prea mult o piesă, aceasta trebuie lăsată în difuzoare cap-coadă de fiecare dată!

Laser!

Cea de-a doua piesă a vinilului este „Laser!” care nu ne-a plăcut prea mult la prima ascultare, dar pe măsură ce minutele de ascultare se întindeau, sunetele se îngropau tot mai adânc în subconștient, iar ritmul devenea copleștitor. Interesat este faptul că piesa nu are multe sunete înalte și pare relativ simplă ca structură, însă adevărata magie se desfășoară la nivelul sunetelor grele, care creează o atmosferă densă și plină de mișcare. Această atmosferă este cea care îți împinge corpul într-un tipar repetitiv de dans și care devine forța motrică din spatele freamătului mulțimilor. Datorită simplității piesa devine ușor un fundal sonor constant în mintea ascultătorului, însă este atât de bine strucutrată încât cu cât se aude mai mult, cu atât devine mai intensă și mai puternică. Cine știe unde poate ajunge un public împins de un laser.

In Space We Trust” consolidează statutul artistului și ridică ștafeta sunetului său la un nivel mult mai abstract. Având în vedere evoluția sunetului său, cine știe unde va ajunge în viitor,însă deocamdată cosmosul este domeniul său ales și după cum ne-a arătat deja, acesta nu mai e o limită, ci un teren de joacă.