Cosmin TRG - Panoramic [RBTRG 1]

Cosmin TRG – Panoramic [RBTRG 1]

Cel mai de succes an al carierei lui Cosmin TRG se va încheia cu o lansare alături de Simian Mobile Disco, dar până atunci reușește să găsească timp pentru a pune pe piață Panoramic la Running Back.

Acest an este puternic marcat de lansarea celui de-al doilea album al românului, Gordiancare a avut un succes impresionant. Deși artistul nu era un nou-venit pe scenă, mai existau persoane care sperau ca creșterea sa să se termine prematur, dar în acest an producătorul a reușit să înlăture orice îndoieli care planau asupra sa. Mai mult, având în vedere proiectele pe care le pregătește, cu siguranță vom mai auzi mult de el și în anii care urmează. O  eventuală „pauză” îndelungată pare puțin probabilă.

Running Back este o casă de discuri germană care și-a făcut o tradiția din a lansa house melodic dar plin de vână. Printre artiștii care au lansat sub această marcă se numără Theo ParrishRedshape, Robert Dietz, Radio Slave, Move D. Așadar, compania de care are parte Cosmin TRG este una aparte.

Panoramic are doar trei piese și conține un sunet ceva mai moale decât cel cu care am fost obișnuiți. Elementele definitorii pentru producător rămân acolo, dar lipsește duritatea pe care am auzit-o în lansările anterioare. Cel mai bun exemplu este Belvedere, o piesă care iese în evidență datorită echilibrului realizat între melodie și sunet industrial, predominant în producțiile lui Cosmin TRG până de curând. Mai mult, toate colțurile tipice sunt șlefuite, iar impresia generală este că sunetul este unul mult mai organic și mai fin, în contrast cu lansările trecute în care predomina o atmosferă foarte brută.

Lansarea este o adiție excelentă la colecția mărcii și ne face încrezători că-l vom revedea pe producător la cel mai înalt nivel.

Cosmin TRG – Panoramic este disponibil pe juno