Roman Flügel – Desperate Housemen EP [PLAYRJC 012]

Astăzi ar fi trebuit să facem o recenzie unui release foarte monoton în care să vă spunem despre abordarea clasică a producătorilor și modul excelent în care au reușit să reproducă toate stereotipurile din tech-house în ultimii trei ani. Din fericire, între două fraze ale recenziei am făcut o pauză pentru a ne uita pe Kompakt.fm, iar următorul pas a fost să ștergem tot ce am scris și să scriem despre ceva cu adevărat interesant: Roman Flügel cu Desperate Housemen.

alt

LIVE AT ROBERT JOHNSON este o casă de discuri foarte activă, lansând de la începutul lui 2009 câte 5-6 EP-uri pe an. Având în vedere că fiecare lansare este de o calitate aparte, putem să-l considerăm ca unul dintre label-urile de succes de la ora actuală, pentru că este greu să găsești producători buni dispuși să creeze constant muzică bună.

Roman Flügel este unul dintre avangardiștii muzicii electronice și unul dintre cele mai importante figuri de pe scena germană, reușind de-a lungul timpului să facă minuni  cu aparatură relativ simplă. Mai multe prezentări sunt de prisos, așa că o să ne oprim în continuare asupra operei de azi – „Desperate Housemen”, un disc cu un sunet la fel de interesant pe cât e numele său. Până la urmă, autorul e un artist foarte non-conformist, de ce să ne așteptăm la un produs conformist?

Sunetul standard al germanului poate fi descris ca electro pur, cu puține sunete și foarte rigid. Ei bine, cu acest disc a rupt obișnuința și a venit cu un hibrid între atmosfera italo-disco și elemente electro mai moderne. De fapt, dacă ar avea și niște voci am spune că e un italo-disco, dar din fericire nu găsim bucăți vocale aici, doar muzică veselă, numa’ bună de ascultat după răsăritul soarelui.

Dintre cele patru piese de pe disc vă recomandăm cu căldură „Dishes & Wishes” pentru că este o piesă al cărui sunet vă va captiva încă de la primele secunde, și „Lovedancing”, un joc întreg de sunete de clopoței, care ne amintește de o grămadă de piese mai disco.

Lansarea a picat foarte bine la începutul primăverii pentru că are potențialul de a anima afterparty-urile din miez de zi. De abia așteptăm să le auzim live!