Conforce - Time Dilation EP [96dsr]

Conforce – Time Dilation EP [96dsr]

Conforce este unul dintre puținele proiecte care ne-au stârnit entuziasmul în ultimii 5 ani și ne bucurăm să auzim că va lansa încă un disc, Time Dilation,  la Delsin Records, pe 28 ianuarie 2013. 

Aceasta urmărește același sunet cu care am fost obișnuiți de la lansarea celui de-al doilea său album, Escapism, dar nu se limitează la acesta, ci își permite să deschidă puțin atmosfera peisajului sonor descris în general de Conforce, bogat în sunete și imagini.

Lansarea este o simplă colecție de doar patru piese, care acționează mai mult ca o compensare a anului liniștit pe care l-a avut artistul. În timpul scurs de la lansarea albumului, la finalul anului 2011, artistul nu a pierdut timp cu dezvoltarea unor noi concepte, ci s-a concentrat mai mult pe stăpânirea aparaturii din studio. Rezultatul se aude în claritatea producțiilor și detaliile adăugate peisajelor sale. În plus, se poate simți un plus de viteză pe care artistul s-a străduit să-l implementeze în ritmurile sale.

Nomad și Embrace  urmează linia clasică a artistului, prezentând un dub unduios și compun partea mai conservatoare a lansării. Receiver și Last Anthem sunt un pic mai aparte, prezentând ritmuri mai dure decât cele cu care ne-am obișnuit până acum și sperăm ca artistul să se aventure tot mai des pe tărâmuri mai agitate, pentru că-i priește stilului său.

Cu această lansare sperăm să-l revedem în prim-plan pe Conforce,  întrucât noi ne așteptăm la foarte multe de la el și îndrăznim să spunem că este unul dintre puținii care au puterea de a aduce influențe noi majore în scena techno actuală.

Conforce – Time Dilation este disponibil pe webshopul Delsin.