Legowelt - Sark Island Acid [LIES 005]

Legowelt – Sark Island Acid [LIES 005]

Legowelt a lansat la începutul lunii iulie „Sark Island Acid” o descriere muzicală a unei insule la fel de interesante. Insula Sark este un teritoriu autonom din Canalul mânecii aflată sub suzeranitatea Coroanei Britanice. Insula are doar 600 de locuitori, dar are parlament și sistem juridic propriu iar atmosfera este una cu totul aparte.

Muzica de pe acestă lansare descrie insula atât de bine încât, pe alocuri, am avut impresia că artistul ne sintetizează un ghid  turistic. Deși piesele sunt foarte recente, sunetele acestora reamintesc de perioada de pionierat în muzica electronică și au încorporată o anume nostalgie și simplitate, care astăzi s-a pierdut.

La fel ca insula, sunetele par atemporale, rupte din ritmul normal al curgerii timpului. Au fost lansate de mai puțin de o lună, dar par a fi deja cunoscute de foarte mult timp.
Piesa care dă titlul lansării, „Sark Island Acid” este o combinație excelentă de melodie cu ritmuri calde și bași percusivi, o combinație suficient de bună pentru ca piesa să poată fi ascultată și pe terase și în cluburi, chiar în momentele mai agitate ale unui set. Dintre celelalte două piese, „Sea Of Nuhuhu” și „Backwood Fantasies”, suntem foarte încântați de prima dintre ele, pentru că are o simplitate aparte, reflectând parcă atmosfera de pe insula liniștită.
Indiferent de care piesă este vorba, este remarcabilă atenția cu care artistul a reușit să împletească armoniile potrivite pentru a reda o temă atât de neobișnuită în domeniul muzical.

Sunt convins că înainte de „Sark Island Acid” nimeni nu s-a gândit să facă cartografie prin sunete pentru că conceptul poate să pară chiar absurd, însă Legowelt a reușit prin lansarea de față să ducă conceptul de „muzică despre un anume loc” la un cu totul alt nivel.


View Larger Map