LEGOWELT - NORTH SEA SPECTRUM [SIG.MMXII.V]

LEGOWELT – NORTH SEA SPECTRUM [SIG.MMXII.V]

Legowelt lansează la sfârșitul lunii februarie primul vinil pentru 2012 sub numele North Sea Spectrum, o colecție de patru piese pline de viață.Danny Wolfers este unul dintre acei artiști al cărui sunet îl poți recunoaște de la primele acorduri. Încă de la primele bătăi piesele sale rezonează cu un complex de melancolie, speranță și bucurie. Nu am auzit încă de la el muzică dură sau agresivă și nici nu vom auzi prea curând, pentru că orice face debordează de energie pozitivă în fiecare secundă.

Instrumentele folosite la această lansare duc cu gândul la Sark Island Acid, una dintre cele câteva lansări de anul trecut, însă tema lansării de azi este ceva mai diferită, cuprinzând spectrul larg al sentimentelor care te încearcă la malul Mării Nordului.

Prima piesă, Spring Equinox, semnifică momentul în care totul începe să prindă viață după o lungă perioadă în care totul a stat înghețat. Structura piesei este excepțională, remarcându-se prin acumularea constantă de tensiune. O dată ce momentul critic a fost depășit, lucrurile încep să devină mai complicate și mai agitate.

După momentul inițial, sunetele încep să se concentreze pe câteva momente mai importante. Bergerac Professional, ne arată natura pusă la munca de a reconstrui ce s-a pierdut în iarna, edificând construcții complexe de sunete care devin tot mai elaborate pe măsură ce secundele se scurg.

What time is it? este piesa noastră preferată de pe lansare. Are o construcție mai simplă și un set de armonii perfecte pentru a-ți lua zborul pe ringul de dans. Elementul care a propulsat-o în vârful preferințelor este senzația de atemporalitate pe care o evocă. Intensă și fără puncte de reper, este piesa perfectă în care să te pierzi. Poate ne-am fi putut lipsit de fragmentul vocal, însă alegerea este a artistului.

Finalul lansării este un sumar al vieții dintre coastele încețoșate ale Hagăi și coastele bătute de vânt ale nord-estului britanic. How things are reușește să redea o atmosferă densă, rece, dar întotdeauna provocatoare și plină de recompense.

North Sea Spectrum este un fragment  impresionant din cariera lui Legowelt. Plin de viață și sentimente contradictorii va  fi un bun pentru care colecționarii se vor bate și care va reuși să atingă o coardă sensibilă în orice ascultător.

LEGOWELT – NORTH SEA SPECTRUM este disponibil aici.