Jackee / Elec Pt.1 - Acid Trips [STX007]

Jackee / Elec Pt.1 – Acid Trips [STX007]

În plin curent al reînvierii sunetelor acid, discul Acid Trips, cu câte două piese de la Jackee și Elec Pt. 1 vine ca o confirmare a influențelor care vor marca vara acestui an. 

Ca în fiecare vară, trebuie să existe un curent muzical care să marcheze sezonul estival. Încă din primăvară au început să se contureze primele sunete care vor fi auzite în fiecare set, însă aceste sunete s-au contopit de abia de curând într-o formă mai stabilă. Lansarea de față este exemplul perfect pentru a ilustra influențele acestei veri, care va fi plină de sunete acid cu o atmosferă retro.

Jackee este proiectul lui Paul Mitchell, un britanic care mai produce și sub numele de Meschi,  și care este un nou-venit pe scena mondială, debutând abia în 2011. Lipsa sa de experineță nu este foarte vizibilă pentru că piesele sale de pe lansare sunt foarte bine făcute. Prima dintre ele, A Tribute, oferă tot ceea ce v-ați aștepta de la o piesă clasică de acid, pe care reușește s-o ducă mai departe adăugându-i câteva armonii bine-plasate foarte retro. Combinația e foarte reușită. În aceeași notă se plasează și Seeking Space, o piesă însă mult mai visătoare și mai liniștită.

Elec Pt.1  are ceva mai multă experiență în spate, și deja începe să-și facă un renume pe piața de acid, acesta fiind stilul cu care a avut întâi succes. Jack Express este o piesă foarte plină de viață, tensiune și mult, mult acid presărat peste armonii retro. Reîntâlnim aceeași atmosferă exploatată și de Jackee, însă într-un mod mult mai alert. Galaxian Journey este o piesă care repetă elementele de care am vorbit anterior, dar puse pe un ritm mult mai sacadat și mai puțin antrenant.

Lansarea este bună, în special datorită talentului artiștilor de a combina elemente mai moderne cum ar fi cineli și armonii foarte elaborate cu bucăți repetitive de acid. Totul sună foarte bine închegat și plin de viață însă, ca orice val de la începutul verii, ne vom sătura de acid până peste cap până în toamnă. Să ne bucurăm de aceste suente cât mai sunt proaspete!

Jackee / Elec Pt. 1 – Acid Trips va fi disponibilă în curând pe clone.nl