Promovarea în industrie

Odată ce te decizi să te implici într-un domeniu un lucru devine clar: trebuie să te faci cunoscut. Nu există o soluție universală în pași simpli de urmat pe care dacă o urmezi devii un superstar. Totul depinde de individ și de modul cum alege să profite de fiecare ocazie. Cu toate acestea, există câteva principii de urmat, să vedem care sunt acestea.

Implică-te.

Adică fii activ. Încearcă tot timpul să faci ceva nou care să te ajute să-ți atingi țelul. Dacă ești dj, fă cd-uri cu un mix promoțional de-al tău. Du-l la baruri pe unde se ascultă genuri muzicale apropiate de ceea ce vrei să faci tu. Trimite înregistrarea blogurilor, revistelor, cunoscuților etc.
Dacă nu sunt evenimente nu aștepta ca alții să le facă, caută oameni interesați de ideea ta și organizează chiar tu petreceri.
Dacă vrei să produci muzică, să nu crezi că e suficient să faci un demo și să-l pui pe soundcould. Trebuie să te asiguri că acel demo ajunge la urechile celor interesați. Procedează la fel ca și în cazul mixului tău. Împrăștie-l prin tot internetul și dacă crezi că tu nu te descurci, roagă-ți prietenii să-l dea mai departe. Niciodată nu știi la cine va ajunge.

 

Lasă munca să vorbească pentru tine!

Nu te apuca să-ți lauzi munca sau să explici conceptele tale muzicale când încă ești un necunoscut. Încorporează toate ideile și conceptele pe care le susții în munca ta și lasă-ți opera să te descrie. E mai bine să stai liniștit și apoi să culegi roadele muncii tale.
Dacă lucrezi cu muzica, fă în așa fel încât sunetele să fie o reflexie a propriei tale personalități. Personalitatea împrumută frânturi de la comportamentul și ideile altor oameni înainte de a le sintetiza și încorpora în propria-ți persoană. Fă la fel și cu muzica ta. Lasă-i pe cei din jur să te inspire și încearcă să prelucrezi toate sursele de inspirație astfel încât rezultatul să fie unul care să te reprezinte.
În orice caz, munca nu trebuie să fie o copie a eforturilor altora. Cât timp lipsește contribuția personală, munca copiată devine inutilă. Imitația în schimb, poate fi o metodă foarte bună de a învăța lucruri noi.

 

Nu irosi timpul!

Nu există așa ceva precum timp  liber. „Timp liber” e doar o sintagmă folosită pentru a descrie o perioadă de timp în care nu faci ceva ce ar trebui să faci din proprie inițiativă. Folosește-ți timpul în mod cât mai eficient. Dacă nu mixezi, învață-ți instrumentele, dacă nu studiezi instrumentele cu care lucrezi, planifică-ți următorul pas. Timpul este probabil cel mai scump bun pe care-l avem și trebuie folosit la maxim.

 

Fii creativ!

Cel mai mare avantaj al meseriilor liber-profesioniste e că îți oferă posibilitatea de a face lucrurile cum vrei tu. Tu-ți ești propriul stăpân și tu iei deciziile despre cum îți organizezi afacerile, fie că e vorba despre alegerea numelui fie că e vorba de modelul cărților de vizită pe care o să le folosești. Important este să te folosești de această libertate într-un mod cu totul personal și într-un mod cât mai inovator.

 

Fii dedicat!

Cea mai mare capcană e să ai impresia că tu controlezi totul. Deși ai o libertate imensă, fără ceilalți nu ai putea face nimic. De accea e important să te ții de treabă, să fi punctual la întâlniri și să ai grijă la ce și cum vorbești pentru că fiecare gest al tău poate avea repercusiuni pe plan profesional. De exemplu, un dj care se îmbată seară de seară va fi, într-un final, evitat de promoteri pentru că, odată beat, devine o pacoste, iar șansele unei performanțe negative la pupitru cresc și nimeni nu-și riscă pielea pentru alții. Exemplul e valabil și pentru cei care organizează petreceri.
Dedicația poate scoate distracția din viața de noapte, însă trebuie să ții minte că distracția e pentru participanți, cât timp nu ești participant înseamnă că ai responsabilități de care nu scapi până la venirea dimineții.

 

Fii deschis!

Trăim în era internetului și în această lume totul se întâmplă foarte repede. Zilnic apar metode noi de comunicare și căi noi de a te face cunoscut. Trebuie să profiți de ele la maxim, însă fără a deveni redundant. Să luăm de exemplu Facebook-ul: pe cât e de simplu să împrăștii ideile tale în acest mediu, pe atât e de ușor să ajungi să-i spamezi pe cei care te  urmăresc cu prea multe inutilități.
Folosește toate aceste căi pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele din domeniile care te pot ajuta și încearcă să fii la curent cu ultimele inovații tehnologice. Niciodată nu ști peste ce poți da.

 

În ultimă instanță, dacă rămâi fără inspirație sau te simți blocat, nu te sfii să ceri sfaturi și dacă nici acestea nu funcționează, îndreaptă-te către persoanele care au reușit deja în viață și poate găsești inspirația acolo.