Marco Bailey & Tom Hades – Black Pearl [MBE074]

Marco Bailey și Tom Hades au făcut din nou echipă pentru a lansa Black Pearl. Cei doi sunt de departe cuplul de producători cu cea mai veche colaborare din industrie, derulată pe o perioadă mai mare decât cariera multor dj-i din ziua de azi. Totodată este și una dintre cele mai prolifice colaborări, cu peste 27 de discuri lansate.
Astază, 10 octombrie, a apărut ultimul fruct al colaborării dintre ei, Black Pearl, la casa de discuri MB Elektronics, patronată chiar de domnul Bailey. Din păcate, lansarea este un single și pe lângă varianta originală a piesei care intitulează discul mai primim și două remixuri.
Primul dintre ele este semnat de nou-venitul Oliver Begaz, care încarcă piesa cu prea multe efecte, însă fără s-o distrugă.

Cel de-al doilea este semnat de RioTGeaR, cu o abordare la fel de radicală. Acesta reușește să obosească piesa cu câteva sunete distorsionate și bipuri ritmate și reușește să piardă esența piesei, iar momentele de rapaus prea lungi nu fac decât să înrăutățească lucrurile.

Deși remixurile nu strălucesc, este admirabilă încercarea celor doi producători de a promova tinere talente. Au și avut grijă să le dea o materie primă  atât de bună pe care să lucreze, încât rezultatul nu avea cum să fie dezastruos.
Colaborarea dintre cei doi reiterează o structură muzicală care le-a adus mult succes. Black Pearl se încadrează în tiparul pieselor cu care cei doi ne-au obișnuit: multe momente de tensiune care culminează cu explozii ritmate de sunete.

Black Pearl este o dovadă în plus a legăturii puternice dintre cei doi pe care-i putem încadra și în capitolul „Cea mai constantă colaborare”.