Shed - The Praetorian / RQ-170 [50WEAPONS017]

Shed – The Praetorian / RQ-170 [50WEAPONS017]

Shed revine în prim-planul scenei cu The Praetorian și RQ-170 care să reamintească tuturor că încă mai are destulă inspirație în el pentru a urca mai sus decât a fost până acum.

Din păcate artistul s-a retras ușor din aglomerația scenei după lansarea excepționalului său album din 2010, The Traveller. Practic, el este artistul care a introdus albumul ca specie a creației muzicale în spațiul electronic, iar după acesta am mai avut ocazia de câteva ori să spunem că apreciem un album pentru ceea ce reprezintă el ca un întreg și nu doar ca piese individuale.

The Praetorian / RQ-170 vine să ne reamintească tuturor că el nu s-a retras din cariera sa muzicală și că își folosește timpul liber pentru a crea ceva care să ducă munca sa mai departe. Deși lansarea are doar două piese, suntem convinși că urmează ceva mai mult decât atât. Poate un nou album?

Prima piesă de pe lansare este de un contrast interesant. Praetorianul ar trebui să fie o bestie de om gata să înfrunte orice provocare. Piesa lui Shed este mai mult o transă prelungită care ademenește fiecare ființă umană din raza ei pentru a o cufunda într-un vis foarte intens, din care încearcă să te smulgă fragmente de zgomote statice foarte repetitive.

Specific fiecărei piese de-a lui Shed este ritmicitatea lor, chiar și în lipsa unui bas și chiar și când ne lasă doar cu armoniile ambientale.

În The Traveller, Shed a inclus și o piesă care se numea My R-Class, care era neobișnuită prin violența sonică pe care o prezenta ascultătorilor. De abia acum devine evidentă amploarea la care și-a plănuit producătorul viitoarele lansări. My R-Class servea ca fundament pentru următoarele piese violente care vor fi lansate și următoarea piesă este disponibilă chiar pe această lansare, RQ-170. Aceasta continuă linia muzicală trasată de predecesoarea ei și ne arată o latură foarte întunecată a minții lui Shed, dominată de sunete sinistre și de durere. Efectul produs pe ringul de dans va fi unul grandios!

The Praetorian / RQ-170 este o lansare cu niște sunete excepționale de la Shed și suntem siguri că liniștea pe care o arată publicului este doar calmul dinaintea furtunii.