Xamiga - Oceania [MDIV08]

Xamiga – Oceania [MDIV08]

Legowelt și Xosar lansează cel de-al doilea disc al proiectului lor comun, Xamiga, sub forma unui colaj de sunete lichide intitulat Oceania.

După cum am spus și cu alte ocazii, Xamiga reușește să adune tot ceea ce este mai bun din două lumi. Pe de o parte avem lumea sintetică a lui Legowelt, iar pe cealaltă parte avem lumea plină de emoții și sentimente a nou-venitei Xosar. Sunetul rezultat din îmbinarea celor două abordări este unul care deocamdată nu a dat naștere la compromisuri și care ni se pare cel mai bun lucru care s-a întâmplat pe scenă în ultima vreme.

Oceania este un disc cu doar trei piese foarte bune, pline de sintetizatoare dure și cu atmosfere foarte profunde. Prima dintre ele, Oceania, este cea mai radicală și pare selecționată direct din adâncurile mărilor datorită atmosferei foarte dense pe care o radiază. Piesa este un melanj impresionant de forță brută combinată cu ecouri gentile parcă selecționate direct din adâncuri și a intrat în preferințele noastre de sezon.

Un pic mai spre suprafața apei se află următoarea piesă, Xosheeba, în care ecourile adâncurilor se estompează pentru a deveni șoapte gentile. Piesa este îmbogățită cu armonii profunde, perfecte pentru pus lumea pe dans în orice noapte. Discul se închide cu Atlantis Force Code, în care Legowelt reușește să se descătușeze de influența feminină și să compună o piesă pe ritmul și sunetul său tehnic și rece.

Xamiga își confirmă cu acest disc poziția printre cele mai inovative proiecte muzicale ale momentului și, din fericire, cei doi sunt suficient de productivi pentru a ne inunda în perioada următoare cu o mulțime de sunete. Sperăm să prindă la o masă cât mai mare din public în perioada următoare.