EXIT FESTIVAL 2012: Duran Duran, Little Dragon, Sneaky Sound System și R&S Records

Legendara trupă pop Duran Duran, scandinavii de la Little Dragon, australienii Sneaky Sound System și R&S Records showcase – Teengirl Fantasy [live], Lone, Pariah și The Chain, promit un spectacol deplin la Fortăreața Petrovaradin din Novi Sad, locul unde în perioada 12-15 iulie va avea loc cel mai îndrăgit festival european, Exit Festival.

Duran Duran se vor întoarce în Serbia, pentru un spectacol live la Main Stage, în prima zi de festival, joi, 12 iulie, concert prin care își vor promova ultimul lor album, intitulat All You Need Is Now, dar la care vom auzi cu siguranță și hituri ale anilor 80 și 90, precum Girls On Film, Rio, Planet Earth, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone sau Ordinary World.

„€œCu toții suntem mai mult decât încântați că Duran Duram vor concerta la festival anul acesta. Atât de multe hituri memorabile pe care le așteptăm cu nerăbdare, alături de materialele noi de pe cel mai recent album al lor, ar trebui să marcheze anul 2012 ca un moment definitoriu pentru EXIT”, a declarat Managerul General EXIT, Bojan Boskovic.

Realizările pe care trupa le-a înregistrat de-a lungul timpului sunt remarcabile: 80 de milioane de discuri vândute, 18 single-uri devenite hit în SUA, No.1 în 30 de topuri din UK și 6 premii pentru întreaga activitate, acordate de MTV, Brit Awards sau Q Magazine, sunt cifre care le garantează audiențe imense pe toate continentele lumii.

Și mai remarcabil rămâne modul în care Duran Duran a reușit aceste performanțe, combinând muzică pop cu artă, modă și tehnologia și transformad videoclipurile din simple instrumente de marketing în cel mai de preț bun al industriei muzicale, odată cu filmarea primelor clipuri în localurii exotice, cu prezențe feminine încântătoare și recurgând la efecte speciale de senzație. Cea mai recentă realizare în acest sens este piesa All You Need Is Now, de pe albumul cu același nume, ultimul al trupei, în care apar fotomodelele Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herizgova și Cindy Crawford.

Vara aceasta, la Exit Festival, Duran Duran va fi compusă din cei patru membri inițiali – John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes și Simon Le Bon, alături de care se va afla și chitaristul Dom Brown.

Și nu e doar atât…. Exit Festival va găzdui și show-ul electro pop al trupei suedeze Little Dragon. Trupa va concerta la EXIT Festival 2012 în data de 15 iulie la Fusion Stage.

Little Dragon este formată din 4 membri, condusă de uimitoare voce a solistei de origine japoneză Yukimi Nagano și are la activ 3 albume de studio, ultimul, intitulat Ritual Union (2011), bucurându-se de numeroase aprecieri din partea criticilor și a fanilor.

Fără doar și poate, combinația dintre vocea remarcabilă a solistei Yukimi Nagano și colaborarile cu artiști precum Gorillaz, DJ Shadow și SBTRKT, stau să confirme popularitatea crescândă a trupei.

Scena Happynovisad va fi cea mai interesantă scenă anul acesta prin găzduirea artiștilor R&S Records, Teengirl Fantasy [live], Lone, Pariah și The Chain.

Duetul britanic Teengirl Fantasy s-a lansat acum 3 ani, dar deja se bucură de mult succes. Single-ul „Cheaters”, de pe albumul 7AM, a fost declarat Sigle-ul Anului de publicația Fact Magazine, fapt care i-a propulsat imediat într-un turneu alături de trupa Crystal Castle.

Lone este pseudonimul sub care activează Matt Cutler, un producător care are la activ 4 albume și 5 EP-uri în doar 5 ani. Cel mai cunoscut album al sau este cel din anul 2008, intitulat Lemurian. Pariah este de fapt producătorul de dubstep și future garage Arthur Cayzer, care a lansat single-ul „Detroit Falls” și EP-ul „Safehouses” la label-ul R&S Records. Este considerat unul dintre cei mai buni producători britanici ai noului val, fiind apreciat de asemenea de Resident Advisor sau Pitchfork. Sub numele The Chain se află producătorii londonezi Dan Foat și Nathan Boddy.

O altă scenă care anunța un nou nume în line-up este Elektrana Stage, unde va activa trupa Sneaky Sound System, într-o data ce va fi cunoscută ulterior. Până în momentul de față trupa a lansat 3 albume, ultimul – From Here To Anywhere, fiind în opinia fanilor unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-a întâmplat scenei electro pop. Tot la Elektrana Stage am anunțat anterior și prezența trupei When Saints Go Machine.

Mulți alții vor fi anunțați ulterior!LINE UP confirmat până în acest moment:
Guns’N’Roses, New Order, Plan B, Avicci, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari & III live, Buraka Șom Sistema, Art Department, Maceo Plex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, When Saints Go Machine, Maayan Nidam.

EXIT Festival se desfășoară pe parcursul a 4 zile, în perioada 12-15 iulie, la Fortăreața Petrovaradin din Novi Sad și, ca în fiecare an, va primii peste 200.000 vizitatori din întreaga lume și peste 600 de artiști, care vor presta pe cele 20 de scene amenajate în locație.

BILETE SUNT DISPONIBILE PE MYTICKET.RO!

De asemenea, pot fi achiziționate din magazinele Diverta, Librăria Eminescu, Magazinul Muzica și Sala Palatului.

Preț BILETE:

PROMOȚIE 4+1: Cumperi 4 bilete și primești 1 bilet gratuit și permis camping pentru toți 5! : 1040 lei

Bilet întreg: 260 Lei
Taxa Camping: 110 Lei
Bilet Premium (bilet acces + transport + taxă caping): 506 Lei

via nights.ro