Noi confirmări la Exit Festival 2012!

Noi artiști se anunță la Exit Festival, de data asta din sfera hardcore & punk, cu Suicidal Tendencies și Hatebreed, dubstep și drum’n’base, reprezentată de Skream, Sub Focus, Addison Groove, Jon Convex și Trevino, dar și sunete electro-funk și Berlin Techno ale lui Jimmy Edgar și Benjamin Damage & Doc Daneeka.

Main Stage și Fusion Stage

Ne aflăm în fața unora dintre cele mai bune trupe de hardcore și punk americane, populare atât pe continent, cât și în lume. Suicidal Tendencies vor fi la Exit Festival sâmbătă, 14 iulie, la Main Stage, iar în aceeași zi Hatebreed vor urca pe scena Fusion.

Suicidal Tendencies este una dintre trupele-lider ale stilurilor skate punk și thrash, ce și-au început activitatea în anul 1982, câștigând titlul de cea mai mare trupă punk.

Recunoscuți peste ocean pentru faptul că au fost o perioadă interziși în Los Angeles datorită fanilor violenți, trupa a devenit un simbol al aparițiilor senzaționale pe scena festivalelor de muzică.

În lunga lor carieră au scos 8 albume de studio, al 9-lea fiind și el gata, așteptându-și data lansării. După spusele membrilor trupei, au deja gata încă trei albume noi, singurul lucru rămas fiind alegerea datei de lansare. Sucidal Tendencies au mai fost prezenți la Exit cu ani în urmă, iar indiferent de scena pe care au urcat, au reușit să ridice fanii în aer, de la primul până la ultimul.

 

A doua trupă confirmată pentru sâmbătă, 14 iulie, este Hatebreed, din Connecticut, care va concerta la Fusion Stage. Albumul de debut, Satisfaction is the Death of Desire, lansat în anul 1997 la Victory Records, a fost cel mai bine vândut album de debut al label-ului.

Hatebreed și-au remodelat constant linia melodică, de la hardcore punk la influențe moderne de metalcore, datorită în mare parte turneelor pe care le-au avut alături de trupe ca Slayer, Deftones, Napalm Death sau System of a Down. Până în prezent au lansate 6 albume de studio, ultimul fiind intitulat simbolic Hatebreed.

Fusion Stage este scena pe care vor urca în cadrul Festivalului Exit, sâmbătă 14 iulie, iar ce ne pot garanta este un concert extraordinar, cu hituri consacrate, dar și piese noi de pe albumele cele mai recente.

Main Stage – After 2AM!

După prestația din anul 2008, vrăjitorul dubstep-ului, Skream, se întoarce la Exit Festival duminică, 15 iulie, alături de SGT Pokes, completând programul la Main Stage – After 2AM.

Tot la Main Stage, în cadrul aceluiași program, After 2AM, dar în prima zi de festival, joi, 12 iulie, sunt confirmați Sub Focus (dj set), acompaniat de MC ID, și Mistajam. După succesul din 2009 cu Rock It și Follow The Light, Sub Focus revine cu hitul Out Of The Blue – o introducere a celui de al doilea său album, pe care îl așteptăm să apară.

Mistajam este câștigătorul UMA Award și gazdă a show-urilor BBC Radio 1, recunoscut pentru promovarea artiștilor de culoare și a dorinței sale de micșora distanța dintre mainstream și underground, sloganul său pe radio fiind The Key to the Underground.

Happynovisad Stage

Happynovisad Stage e pregătită cu întăriri! Jimmy Edgar, Addison Groove, Jon Convex, Trevino, Benjamin Damage & Doc Daneeka sunt cele mai recente confirmări la această scenă.

Jimmy Edgar este producător, fotograf și multi-instrumentalist din Detroit, iar muzică să este un mix de electro-funk combinat cu RNB instrumenatal. Ce va pregăti publicului de la Exit va fi ceva special având în vedere că ne va rata cu un set audio-video LIVE.

Addison Groove este un performance de urmărit, artistul dubstep din Chicago având deja lansat în martie albumul de debut, Transistor Rhythm, la label-ul celor de la Modeselektor, 50 Weapons.

Partea de D’n’B va fi asigurată de Jon Convex și Trevino, cunoscut în sfera iubitorilor acestui gen de muzică drept Marcus Intalex. Acesta va urcă pe scena Happynovisad, joi, 12 iulie.

În aceeași zi vor fi și Benjamin Damage & Doc Daneeka, un duo al cărui muzică poartă amprenta muzicii techno berlineză.