Model 500 – Control [RS 1202]

Se pare că moda s-a mutat de la relansarea producțiilor vechi, la reapariția proiectelor vechi, curent în care se încadrează și Juan Atkins cu al său proiect legendar Model 500, o dată cu discul Control, lansat de curând.

Juan Atkins este producătorul care practic a inventat techno, iar reapariția Model 500 marchează un moment critic în evoluția stilului, având în vedere plafonarea scenei actuale. Momentan muzica electronică a încetat să evolueze, iar cei care încearcă să iasă din acest blocaj sunt prea puțini pentru a influența mersul general al lucrurilor.

Așa a reapărut Model 500, pentru a contribui la această evoluție, reamintindu-le tuturor despre rădăciniile acestui stil, reproduse în anul 2012 după influențele aniilor 90′ cu tehnologie mai modernă.

Discul are două piese, Control și The Messenger,  care valorifică sunetul pe care producătorul îl exploatează de peste 20 de ani și care încă sună mai actual ca niciodată. Se pare că scena are nevoie de cineva care să umple acest gol stilistic.

Model 500 – Control este disponibil pe Juno Records.