Ellen Allien - Galactic Horse [BPC248]

Ellen Allien – Galactic Horse [BPC248]

Ellen Allien revine după o scurtă vacanță de pe scena internațională pentru a lansa Galactic Horse, un nou capitol din îndelungata ei carieră muzicală. Ea este pe scenă de peste 20 de ani și se pare că izvorul de inspirație nu este nici pe aproape secat, ba mai mult, se reumple de la noi izvoare periodic.

De-a lungul timpului a abordat o mulțime de stiluri muzicale și este considerată una dintre artistele cu o dinamică aparte, seturile ei nefăcând nicio discriminare între genuri muzicale.

De data aceasta, a abordat un electro-funk foarte jovial și plin de secvențe vocale și armonii de corzi foarte bine aranjate. Cele două piese de pe single au fost lucrate împreună cu colegii de la  Skinnerbox, a căror influență se face simțită prin structura foarte simplă și curată a pieselor, dar și prin influența electro.

Galactic Horse  nu face decât să ne arate excentricitatea artistei în alegerea numelui lansării. Până și coperta este făcută să șocheze un pic, însă acestea nu reflectă decât foarte puțin atmosfera muzicală. Lansarea este funky de tot, însă nu suficient cât să justifice combinații abstracte între cai, lasere și stele. Cu toate acestea,  atât Take Me Out cât și Need administrează o doză zdravănă de energie ascultătorilor.

Piesele sunt potrivite pentru club, unde tenta lor de senzualitate poate fi experiementată pe deplin.

EP-ul poate fi precomandat de pe siteul BPitch Control și va fi lansat oficial pe 26 martie.