Asem Shama va apărea la Delahoya 2012

Asem Shama va apărea la Delahoya 2012

Asem Shama este un artist deosebit pentru scena techno mondială și putem spune că este un artist dintr-o categorie care nu a fost reprezentată la evenimentele din țara noastră. Din fericire, va fi prezent anul acesta la Delahoya pe 25-27 mai.Nu sunt mulți actori ai muzicii electronice care să fie pe scenă de 15 ani și încă să fie în tendințe, însă Asem Shama este unul dintre aceștia.

Este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice din Germania, începându-și cariera la începutul aniilor ’90. În acea perioadă era un renumit rapper, muzică în care-și găsește și astăzi rădăcinile. În anii ’80 a început să facă primii pași înspre muzica electronică în studioul unui prieten, unde și-a găsit reședința muzicală și un loc unde și-a putut dezvolta nemărginit creativitatea. Alături de experiența sa ca producător techno, el este și fondatorul evenimentelor Ravesyndrom. În acest timp și-a construit propriul studio și și-a lansat prima casă de discuri,  Syndrom Audio, alături de partenerul său Axel Bartsch, cu care a lansat 15 viniluri până în 1995.

În următorii ani a reușit să devină unul dintre jucătorii cheie din sfera techno, lansând viniluri la case de discuri precum Bush, Planet of Drums, Frisbee Tracks, Utils și Spiel-Zeug. O revelație a venit odată cu piesa Flash, care a fost recunoscută de trupa Queen și apoi a fost promovată ca un remix al acestora. A ajuns în top 20 în Europa, atingând poziția 15 în Marea Britanie și 17 în Germania. Cu o asemenea recunoaștere a continuat să se concentreze pe underground și și-a continuat stilul propriu de a produce muzica și de a mixa.

Reputația sa ca DJ a crescut constant, făcându-l unul dintre cei mai populari producători ai lumii. În 2005 a contribuit la fondarea casei de discuri Sportclub, care a avut misiunea de a promova un stil minimalistic de techno. După ce s-a mutat la Berlin a fost inspirat de capitala mondială a muzicii electronice pentru a se întinde spre noi orizonturi.

În 2009 s-a alăturat casei de discuri Highgrade și a devenit un factor important în scena locală ridicând entuziasmul publicului cu seturile sale din cluburi precum Berghain, Watergate și aproape toate celelalte cluburi care merită mentionațe.

În 2011 Asem a început să lucreze la primul său album de artist MNDCTRL care va deveni o nouă referință în ceea ce privește abilitățile sale de producător și de muzician. Lansarea acestuia va fi în 2012.

mai multe informații