V/A - Dancing With Love Paradox [DMR009]

V/A – Dancing With Love Paradox [DMR009]

Cea de-a 9-a lansare Danza Macabra, Dancing With Love Paradox, consolidează poziția Sloveniei pe harta sunetelor electronice printr-o compilație diversă și plină de nuanțe. 

Danza Macabra  este o casă de discuri foarte nouă și foarte activă pentru că a văzut lumina zilei de abia în 2010 și deja este aproape de prima duzină de discuri lansate. Punctul foarte al acesteia este că reușește să creeze o notă distinctivă față de muzica techno mai dură care radiază din această țară în mod normal prin promovarea unor piese mult mai digerabile.

Corelând titlul compilației cu piesele prezente pe ea ai impresia că totul a fost realizat pentru a pune în evidență piesa lui Axel Bartsch,  In Love, singura care are legătură cu acest sentiment dintre toate. Ascultând piesa ajungi să înțelegi de ce este scoasă în față. Germanul a adunat o selecție foarte bună de sunete la care a adăugat o porție vocală care amintește de anii 70 și rezulatul este o piesă plină de pasiune și senzualitate, care poate stârni orice mulțime.

Celelalte piese realizate de Patlac [liebe*detail] și SCSI-9 [Pro-tez/Kompakt] sunt destul de interesante, însă ies în evidență doar cu câteva bucăți sonore mai acid. Ca și în viața reală, este datoria germanului să ducă greul lansării și să ridice totul la un nivel superior. Danza Macabra contribuie cu un remix de casă, foarte reușit, al piesei lui Silence,  Electricity. 

Viitorul electronic al Sloveniei este tot mai strălucit și această compilație este doar primul pas într-un drum lung. Este loc de mult mai bine însă începutul sună promițător.