Commix – Re:Call To Mind [Metalheadz CD 013]

Cei de la Commix sunt recunoscuți mai mult pentru sunetul lor de d`n`b, dar când am văzut pe compilația lor nume ca Marcel Detteman sau Underground Resistance, ne-am hotărât să privim mai atenți tot cd-ul.

 

„Call to mind” a fost numele primului lor release, iar după numele lucrării de față putem spune că aceștia încearcă să se reinventeze, experimentând și în alte direcții. Release-ul trece peste barierele genurilor muzicale, compilația cuprinzând atâta house, electro, techno cât și un pic de drum and bass, ba chiar dubstep, cu remixul lui Burial al piesei „Be True”.

Cea mai funky piesă de pe acesta este fără îndoială „Change”, mai exact remixul „A Made Up Sound”, iar cea mai interesantă mișcare de pe aceasta este apariției piese semnătură a britanicilor, Satellite Type 2, dar nu în forma originală, ci remixată de Marcel Dettmann, care reușește să transforme un sunet de d`n`b într-un sunet deep foarte gresiv.

Cel mai mult ne place „Sattelite Song”, varianta celor de la Underground Resistance, care au reușit sintetizeze o piesă foarte electronică, cu sample-uri vocale foarte bine alese și câteva elemente mai psihedelice, care reulșesc să-i dea piesei o nuanță aparte în sfera electronică.

Dacă fiecare schimbare de stil a unor artiști aduce așa release-uri, atunci toți producătorii de muzică electronică ar trebui să se reprofileze, muzical vorbind, cel puțin o dată pe an.

Ascultă