Andreas Gehm - What's On Ur Mind [Mathematics 064]

Andreas Gehm – What’s On Ur Mind [Mathematics 064]

Andreas Gehm nu este un începător al muzicii electornice însă a încept doar de curând să producă muzică și sub numele său propriu îndepărtându-se de alte proiecte secundare. Cea de-a treia lansare a noii sale abordări este What’s On Ur Mind, lansată de curând la Mathematics.

Muzica lui ne-a atras destul de repede pentru că este atipică pentru un german, cu prea multe influențe americane pentru un european. Ne-a atras în special consistența pieselor  lui, foarte bine închegate în care este prezentă întotdeauna o atmosferă foarte bogată în armonie și zgomote ambientale.

What’s on ur mind, este un exponent foarte bun al sunetelor lui Andreas și pare că sintetizează influențe din tot ceea ce a compus până acum. În general, cele patru piese au o construcție foarte bogată și plină de energie, fără a deveni într-un fel obositoare sau plictisitoare. Ca ritm, sunt piese făcute pentru momentul central al unei seri, ca precursor al pieselor de explozie de energie, pentru că toate au tendința de a acumula tensiune. Piesele sunt reținute și oarecum prevăzătoare pentru că reușesc să genereze tensiune, dar nu reușesc s-o exploateze, iar în combinație cu atmosfera tensionată rezultă o atmosferă industrială foarte apăsătoare și lugubră.

Piesa omonimă lansării este cea mai interesantă. Influențele regăsite în ea variază de la Legowelt la Green Velvet și asta face amestecul de influențe prezentat de artist cu atât mai interesant. Atmosfera pesimistă a acestora se extinde și asupra celorlalte piese, iar unele încearcă chiar să schimbe tonalitatea, fără a reuși o schimbare notabilă, precum Warm Words Don’t Help as Much as a Helping Hand.

From Space 3 Suns aduce cel mai mult a sunetul lui Legowelt, deși ne așteptam la ceva personal din ceea ce am auzit de la el până la acest moment. Din păcate, atunci când se folosesc aceleași instrumente e foarte posibil ca sunetele care rezultă să fie foarte asemănătoare.

Fire & Ice completează atmosfera întunecată cu recitarea poemului Ice & Fire de către Robert Frost (1874 – 1963), ale cărui cuvinte pun în discuție eficiența focului și a ghețurilor ca mijloc de distrugere. Cred că această piesă este cea mai completă bucată muzicală pe care am auzit-o întreaga vară, din moment ce cuvintele se leagă atât de bine cu fiecare sunet.

Andreas Gehm se arată a fi un artist foarte complet, ale cărui abilități depășesc sfera muzicală și abordarea lui muzicală ne atrage foarte mult. Rămâne doar să auzim un album de la el. Sperăm să nu ne dezamăgească pentru că, judecând după cum produce acum, va urca încet, dar sigur, între cei din vârful piramidei .

discul  este disponibil pe groovedis