D'Marc Cantu - A New World [MOS-LP1]

D’Marc Cantu – A New World [MOS-LP1]

La sfârșitul anului trecut D’Marc Cantu lansa albumul său de debut Fallen și se contura deja un al doilea album. Acesta a apărut săptămâna aceasta, este intitulat A New World și este lansat la MOS Recordings, deci vă puteți aștepta atât la sunete cât și la o abordare diferită din partea artistului. 

La fel ca și cu ultimul album, unele dintre piese sunt compuse acum mulți ani și au fost reînviate de artist special pentru această compoziție. Albumul este unul foarte bine structurat datorită percuției foarte bine sincronizate cu celelalte sunete pe durata întregii opere. Sunetul este uniform pe durata celor 8 piese și este foarte bine închegat, fără să devină monoton, fiecare piesă fiind acoperită de o atmosferă și de emoții diferite.

Ca sursă a inspirației putem recunoaște, chiar din sunete, orașul Detroit, părând când foarte alert și periculos, când suficient de obosit ca să dispară. Coperta albumului ne arată chiar Gara centrală Michigan, clădire simbolică pentru zona care a născut sunetul techno.

A New World se distanțează de albumul de debut prin sunetele sale și ne arată că D’Marc Cantu are o paletă foarte diversă de sunete la dispoziție, fiind dispus să își ducă sunetele tot mai departe, experimentând constant combinații noi. Ca în toate piesele artistului, elementul central al compozițiilor este percuția, în jurul căreia se împletesc alte sunete sintetizate. Ușor, albumul  te duce cu gândul la filmele sci-fi din anii ’60-’70, artistul păstrând, cel puțin deocamdată, atmosfera retro din piesele sale.

Printre cele mai bune piese ale albumului se numără Mobile Communication, Generic Script,  care reușește să imprime o atmosferă chiar paranoică, și Try Me. O prezență interesantă este piesa finală a albumului, The Other Side of House, care ne arată o latură mult mai întunecată a stilului muzical atât de apreciat. Sperăm ca aceasta să fie doar un preludiu pentru un viitor album, sunetele abordate par foarte potrivite.

A New World este un album reușit, dar nu este unul care să rupă gura târgului pentru că acel rol a fost deja adjudecat de Fallen. Credem că artistul mai are nevoie de un pic de timp înainte de a reveni în forță însă potențialul acestuia nu a fost încă epuizat.

D’Marc Cantu – A New World este disponibil pe webshopul Delsin

Interviu D’Marc Cantu cu RA despre album